Δελτίο καιρού από 27-2-2018 έως 2-3-2018

Τρίτη:
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Μακεδονίας και της Θράκης – τοπικά έντονα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας ακόμα και σε πεδινές περιοχές (αυξημένη πιθανότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα στην Θεσσαλονίκη). Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και σποραδικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά με τοπικά έντονες βροχές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη – χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι στα βόρεια από ΑΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί – αργά το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε Ν/ΝΝΔ μέτριους έως ισχυρούς.
Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα στα βόρεια αλλά σε άνοδο και έως 7 βαθμούς στα βόρεια, έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Τετάρτη:
Νεφώσεις με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και Μακεδονίας με την έναρξη της κακοκαιρίας τις πρώτες πρωινές ώρες. Σταδιακά και προς το πρωί οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σε περιοχές με υψόμετρο >300μ. Τοπικά έντονα φαινόμενα στην δυτική Μακεδονία και την ορεινή Χαλκιδική. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα – τοπικά έντονα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη με χιονοπτώσεις ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί – τις πρωινές ώρες στα νότια από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 4 βαθμούς στα βόρεια, έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 14 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Πέμπτη:
Νεφώσεις με σποραδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στις προσήνεμες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Καβάλα, την Θάσο και την ανατολική Χαλκιδική), την Λήμνο, τις Σποράδες καθώς και στα ανατολικότερα τμήματα της Στερεάς (ανατολική Βοιωτία, Εύβοια και Χαλκιδική). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και ορογραφικές χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.
Άνεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στρφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε άνοδο μετά το μεσημέρι και έως 6 βαθμούς στα βόρεια (σημαντικά χαμηλότερη στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη), έως 12 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (σημαντικά χαμηλότερη στην ανατολική Στερεά) και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Παρασκευή:
Νεφώσεις με βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης – πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και νότια με τοπικές έντονες βροχές και καταιγίδες..
Άνεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και έως 11 βαθμούς στα βόρεια (σημαντικά χαμηλότερη στα ηπειρωτικά τμήματα λόγω εγκλωβισμένου ψύχους), έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

http://www.youweather.com

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Κοινοποίηση: