Μαγειρική

Ο Μανιάτικος Πασπαλάς.

ΠΑΣΠΑΛΑΣ     Ο ξεχασμένος σήμερα από τους πολλούς πασπαλάς, αποτελούσε το "εθνικό" φαγητό των παλιών Μανιατών. Ήταν χυλός από σταρένιο αλεύρι ...
Διαβάστε περισσότερα

Μανιάτικη δίπλα η«σταρ» του γάμου και της χαράς.

Η Μανιάτικη δίπλα ένα παραδοσιακό γλυκό  [ου η ιστορία τους χάνεται πίσω στον χρόνο, τόσο πίσω που λέγεται ότι όταν τα ...
Διαβάστε περισσότερα

Κουλουράκια πασχαλινά με πορτοκάλι από την Λακωνική Μάνη.

Νόστιμη και εύκολη συνταγή από την Λακωνική Μάνη για πασχαλινά κουλούρια με πορτοκάλι. Υλικά που θα χρειαστούμε. 250 γρ. βούτυρο ...
Διαβάστε περισσότερα

Αμυγδαλωτά Μονεμβασίας.

Αμυγδαλωτά το γλυκό της Μονεμβασίας. Υλικά 1.200γρ αμυγδαλόψυχα, 360γρ άχνη ζάχαρη, 5 ασπράδια αυγών, 50-60γρ σιμιγδάλι ψιλό, άρωμα βανίλιας, ανθόνερο, ...
Διαβάστε περισσότερα

Νηστίσιμη πορτοκαλόπιτα από την Σπάρτη.

Μια εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που είναι νηστίσιμο και πολύ γευστικό. Η συνταγή είναι από την περιοχή της Σπάρτης ...
Διαβάστε περισσότερα

Γαλατόπιτα από την Μάνη.

Γαλατόπιτα Μάνης μαι εύκολη συνταγή για ένα δυναμικό πρωινό αλλά και για τον απογευματινό σας καφέ. Η προετοιμασία του είναι ...
Διαβάστε περισσότερα
Loading...