Αστυνομικά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων

664{icon} {views}

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί, μέλη της σπείρας

Ταυτοποιήθηκαν έξι (6) συνεργοί τους

Εξιχνιάσθηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις

Κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος, διέπρατταν κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 27-11-2017 στην Αθήνα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, Ραφήνας-Πικερμίου, Φυλής και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 15, 21, 23 και 31 ετών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν ως συνεργοί τους έξι (6) ημεδαποί.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της κλοπής καθώς και της απείθειας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, από τον περασμένο Ιούνιο, είχαν συγκροτήσει σπείρα που κατ αρχάς εντόπιζε οικίες ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικού ρεύματος ή τους συντηρητές ανελκυστήρων, ή τους ηλεκτρολόγους, έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους για να ελέγξουν υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος

Κατά τη συνήθη τακτική τους, ένα από τα μέλη απασχολούσε, με διάφορα προσχήματα, το θύμα στον χώρο της κουζίνας και άλλα ερευνούσαν την οικία και αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα και τιμαλφή.

Ακολούθως, διοχέτευαν άμεσα τα κλοπιμαία σε δίκτυο κλεπταποδόχων προκειμένου να αποκομίζουν οικονομικό όφελος.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.800- ευρώ ενώ ακόμη κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Παρασκευή, Άγιος Δημήτριος, Μαρούσι, Νέα Φιλαδέλφεια, Παπάγου) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Περαιτέρω, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

CarWash Μασγανάς Σπάρτη.

You may also like

Κοινοποίηση: