Λακωνία

Ευστάθιος “Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή συμφωνία για την Ελλάδα.”

302{icon} {views}

 

Για άλλη μια φορά οι Έλληνες θα βρεθούν έξω από τη Βουλή, στην Πλατεία Συντάγματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δίνει το όνομα Μακεδονία στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων.

Οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος με επιστολή τους προ ημερών έκαναν γνωστές τις θέσεις του εναντίον της Συμφωνίας. Το ίδιο έπραξε και προ ημερών η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορος. Αλλά και Ιεράρχες από άλλες περιοχές συντάσσονται με την επιστολή αυτή.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος μιλώντας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ξεκαθάρισε πως προσυπογράφει την επιστολή αυτή, ενώ αποκάλυψε πως έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα.

«Εστειλα στον κ.πρωθυπουργό προσωπική επιστολή που του ανέφερα τη θέση μου για το θέμα. Δε συμφωνούμε με αυτό που συμβαίνει με τη Μακεδονία μας. Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι καλή συμφωνία για την Ελλάδα. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά όχι εις βάρος μας».

Ο Ιεράρχης επανέλαβε την άποψή του πως «το Βόρεια Μακεδονία μετά από λίγο καιρό θα μείνει σκέτο Μακεδονία».

Αναφορικά με το συλλαλητήριο της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης τονίζει: «Πιστεύουμε πως θα είναι μια ειρηνική και μεγάλη διαδήλωση. Η Μακεδονία είναι μία κι ελληνική κι αυτό θα φωνάξει και την Κυριακή. Μακάρι να εισακουστεί. Οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι στο θέμα της Μακεδονίας. Και από εδώ, από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα την περιοχή μας, χιλιάδες κόσμου θα βρεθεί στην Πλατεία Συντάγματος».

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: