Νέα καιρικών φαινομένων.

Καιρός. Γενική Μακροπρόθεσμη εκτίμηση Οκτωβρίου 2017.

2581{icon} {views}

ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ.
ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ( 12/10/2017)

 

 

Η Παρακάτω Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση αποτελεί μια προσπάθεια 3 Ημερών με βάση τα Παγκόσμια Μοντέλα Καιρού αλλά και τα Διαγράμματα τους, προκειμένου να γίνει ανάλυση των στοιχείων για την τάση του καιρού τον Μηνά Οκτώβριο (13 έως 30).
Να τονίσω ότι αυτή η προσπάθεια προσέγγισης του καιρού έχει ένα ποσοστό να επαληθευτεί γύρω στο 55% με 60% και ΔΕΝ αποτελεί σε καμία περίπτωση κάποια Γενική Πρόγνωση για την Ελλάδα.

 

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ :
Ανάλυση συνθηκών για τις επόμενες ημέρες στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Βάση λοιπόν όλων των Παγκόσμιων στοιχείων και των Διαγραμμάτων φαίνεται ότι στην Κεντρική, Δυτική, Ανατολική και Νότια Ευρώπη να επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες όπου και σε κάποιες περιοχές της Ιβηρικής Χερσονήσου ο υδράργυρος ενδείκνυται να φτάσει και τους 32 με 34 Βαθμούς Κελσίου.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί υψηλές πιέσεις (καθοδικών ρευμάτων) από την Αφρική σε συνδυασμό θέρμων Αέριων Μαζών βρίσκουν την δίοδο και αρχικά επηρεάζουν την Νότιο-Δυτική Ευρώπη και έπειτα καταλαμβάνουν σχεδόν όλη την Ευρώπη ( με τάση σχηματισμού Αντί-κυκλωνικών Συνθηκών).
Αντικυκλώνα ( Βαρομετρικό Υψηλό), εννοούμε την είσοδο ενός υποτροπικού αεροχείμμαρου με αποτέλεσμα το σύστημα αυτό να παρουσιάζει τιμές Ατμοσφαιρικής Πίεσης μεγαλύτερες από αυτές που έχουν οι γύρω περιοχές. Ουσιαστικά, ένας Αντικυκλώνας, σχηματίζει το φαινόμενο της Απορροής δηλαδή, ο Vg ( Γεώστροφος Άνεμος) επιβραδύνεται και ο Πραγματικός Άνεμος (V) είναι δεξιά της Κίνησης προς τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του Vd
( Αγγεώστροφου Άνεμου). Αυτό είναι Με λίγα λόγια το Αντικυκλωνικό Πεδίο ( Βαρομετρικό Υψηλό).

Συμφώνα και με τα τελευταία στοιχειά αυτή η κατάσταση φαίνεται να συνεχίζεται μέχρι και τις 22 με 23 Οκτώβριου. Δηλαδή, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες σε όλη σχεδόν την Γηραιά Ήπειρο με ψύχρα αισθητή τις πρωινές ώρες, Βραδινές ώρες και Ζεστούλα κατά τόπους ( 30 Βαθμούς με 33 Βαθμούς) αργά τις Μεσημεριανές Ώρες.

 

 

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ :
Εκτίμηση Συνθηκών μέχρι και τα Τέλη Οκτωβρίου.

Όσον Αφορά, για μετά τις 23 Οκτώβριου φαίνεται ότι αυτός Ο Αντικυκλώνας θα εξασθενίσει λόγω των Χαμηλών Πιέσεων που θα επακολουθήσουν από τα Βόρεια Γεωγραφικά Πλάτη σε συνδυασμό ψυχρών αέριων μαζών αλλά και την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας στην επιφάνεια αλλά και στα ανωτέρα γεωδυναμικά ύψη (850 Hpa). Αυτό, θα έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή της κυκλοφορίας του καιρού στην Ευρώπη με την Δημιουργία πιο αξιόλογων Υετοφόρων Συστημάτων ( Βροχές, Καταιγίδες) αλλά, και κάποια χιόνια στα ορεινά τμήματα αλλά σε μεγάλα υψόμετρα.

Τέλος, έτσι δείχνει να συνεχίζει η κατάσταση μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.
Επίσης, μένει να δούμε κατά ποσό με άσχημες καιρικές συνθήκες θα μπει και ο Νοέμβριος η και με Καλές Όμως.

 

Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR
Κωνσταντίνος Σμπυράκος

www.kairos.gr

You may also like

Κοινοποίηση: