Ειδήσεις Σωμάτων ΑσφαλείαςΠυροσβεστικά Νέα

Πυρκαγιά από αμέλεια στην περιοχή της Μάνης.

1235{icon} {views}

                                     

Την 03/09/2018 και περί ώρα 09:17 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε  αγροτική έκταση στην περιοχή «Χωτάσια» του Δήμου Δυτικής Μάνης.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης κινητοποιήθηκε άμεσα με δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα  με τέσσερις (4) άνδρες πλήρωμα, και κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά στις 11:17 της ιδίας ημέρας. Από την πυρκαγιά κάηκε 500 τετραγωνικά μέτρα αγροτικής έκτασης.


Η αιτία της πυρκαγιάς οφείλετε σε εμπρησμό από αμέλεια, από ημεδαπό άτομο κατοίκου της περιοχής, το οποίο διενεργούσε την συγκεκριμένη ημέρα καθαρισμό αγροκτήματος με χρήση πυρός, προκειμένου να κάψει ξηρά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών. Σημειώνετε ότι την συγκεκριμένη ημέρα, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς  στην περιοχή ήταν υψηλός (κατηγορία κινδύνου 3).
Το ανωτέρω άτομο συνελήφθη από άντρες του Ανακριτικού γραφείου της Υπηρεσίας μας με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Δράττοντας του γεγονότος αυτού  η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αρεόπολης παραθέτει μια σειρά υποδείξεις και συμβουλές που πρέπει να έχει συνεχώς στο νου του κάθε συμπολίτης μας ιδιαίτερα τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι οποίες προβλέπονται  για την περιοχή μας, ιδιαίτερα δύσκολες από πλευράς καιρικών συνθηκών:

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.
  • Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε στην ύπαιθρο τα αναμμένα υπολείμματα καύσης.
  • Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.
  • Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα από το παράθυρο του αυτοκινήτου ή όταν βρισκόμαστε στο δάσος.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
  • Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών -πυροτεχνημάτων σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.
  • Δεν σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.
  • Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.
  • Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος σε περιόδους υψηλού κινδύνου

Ο Διοικητής

Ευθύμιος Μιχαλόπουλος

Επιπυραγός

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: