Σαν σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιανουαρίου: γεννιέται ο Ευγένιος Σπαθάρης – εγκαινιάζεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

 

1860: Ανακοινώνεται η ανακάλυψη του (ανύπαρκτου) πλανήτη Ήφαιστου, μεταξύ Ερμή και Ήλιου, από τη Γαλλική Ακαδημία Επιστημών.

1924: Ο αρχηγός της Επανάστασης του 1922, Νικόλαος Πλαστήρας, παραδίδει την εξουσία στους πολιτικούς, θεωρώντας ότι οι στόχοι της «Επαναστατικής Επιτροπής» έχουν εκπληρωθεί.

1924: Γεννιέται ο Ευγένιος Σπαθάρης, Καλλιτέχνης του θεάτρου σκιών.

1942: Καταδικάζονται στις ΗΠΑ 33 μέλη της γερμανικής κατασκοπευτικής οργάμωσης Duquesne – η μεγαλύτερη υπόθεση κατασκοπείας στην ιστορία της χώρας

1945: Σφοδρός βομβαρδισμός της Νυρεμβέργης από Συμμαχικές αεροπορικές δυνάμεις

1959: Η Σοβιετική Ένωση εκτοξεύει το πρώτο διαστημόπλοιο με κατεύθυνση τη Σελήνη. Πρόκειται για το μη επανδρωμένο «Λούνα 1», το οποίο θα περάσει 4.600 μίλια μακριά από τη δορυφόρο της Γης και θα χαθεί στο διάστημα.

1971: Ομάδα ισραηλινών αρχαιολόγων ανακαλύπτει στην Ιερουσαλήμ ένα σκελετό σταυρωμένου άνδρα, ηλικίας 2.000 ετών. Είναι το πρώτο εύρημα που αποδεικνύει ότι το σταύρωμα αποτελούσε τον βασικό τρόπο εκτέλεσης των Ρωμαίων.

1974: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον υπογράφει νομοσχέδιο που μειώνει το μέγιστο όριο ταχύτητας στις Η.Π.Α. στα 55 μίλια την ώρα (88,5 χλμ/ώρα), προκειμένου να εξοικονομηθεί βενζίνη κατά τη διάρκεια του εμπάργκο του ΟΠΕΚ.

 

 

2000: Εγκαινιάζεται το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

2008: Η τιμή του πετρελαίου σκαρφαλώνει για πρώτη φορά στα 100 δολάρια το βαρέλι.

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: