Άννα Βίσση. Το Απόλυτο Λεύκωμα.

390{icon} {views}

dsc03265-1015x1024Αλέξανδρος Μπουγάδης. Πώς αποφάσισες να κάνεις ένα λεύκωμα για την Άννα Βίσση;
Στέλιος Κοντέας. Είχα δεχτεί bullying από συμμαθητές μου στο λύκειο γιατί, παρότι αριστούχος μαθητής, άκουγα φανατικά την Άννα! Αυτό με πείσμωσε και θέλησα να αποδείξω με τα λόγια άλλων την αξία της, οπότε έθεσα το φιλόδοξο στόχο να συγκεντρώσω αυτά τα λόγια σε ένα βιβλίο. Για την Άννα έχουν γράψει διθυράμβους οι «Times» της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες. Εκτός αυτού, είχα διαπιστώσει ότι τα βιβλία που είχαν κυκλοφορήσει για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ του προηγούμενου αιώνα, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αν και καλές προσπάθειες, δεν ήταν ολοκληρωμένα και αντάξιά της – τουλάχιστον όπως θα ήθελα να τα δω εγώ, ως θαυμαστής της μετά θάνατον. Και σκέφτηκα πως δεν θα έπρεπε να συμβεί το ίδιο με την Άννα και τις επόμενες γενιές θαυμαστών της.

Α.Μ. Πόσα χρόνια διήρκησε αυτή η προσπάθεια;
Σ.Κ.  Σε ερώτηση της Άννας στην εκδήλωση παρουσίασης, απάντησα 5,5 χρόνια. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2008, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε ολοκληρωθεί από πλευράς μου και έμεναν μόνο γραφειοκρατικά εμπόδια για την κυκλοφορία.

Α.Μ. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που συνάντησες;
Σ.Κ.  Τα δικαιώματα και η εύρεση των φωτογραφιών, καθώς και η διασταύρωση ημερομηνιών και αριθμών τευχών σε δημοσιεύματα από τον Τύπο. Για να τυπωθεί μια φωτογραφία, έπρεπε να εξακριβωθεί ο φωτογράφος της, να βρεθούν στοιχεία επικοινωνίας μαζί του, να πειστεί να δώσει τα δικαιώματα των φωτογραφιών, να υπογράψει κείμενο ότι τα παραχωρεί και να βρεθεί η φωτογραφία σε ψηφιακή ή μεγάλη ανάλυση, ώστε να μπορέσει να τυπωθεί. Για το λόγο αυτό, μερικές φωτογραφίες που είδατε στο λεύκωμα έχουν μια ολόκληρη ιστορία! Επίσης, ως θαυμαστής είχα κάνει κι εγώ το εγκληματικό λάθος να κρατήσω δημοσιεύματα από περιοδικά, χωρίς να έχω σημειώσει την ημερομηνία και τον αριθμό τεύχους. Η εκ των υστέρων ανεύρεση του επίμαχου τεύχους ήταν μια εξαιρετικά κοπιώδης διαδικασία. Πολλές φορές χρειάστηκε να ψάξω στις κρατικές Βιβλιοθήκες μόνο και μόνο για να βρω μια ημερομηνία και έναν αριθμό τεύχους που θα πλαισίωνε το απόσπασμα ενός κειμένου…

Α.Μ. Είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα;
Σ.Κ.  Η αλήθεια είναι πως “ματώσαμε” για να αγγίξουμε το τέλειο. Είχαμε να κάνουμε με την απόλυτη σταρ και θα έπρεπε να φτάσουμε στο απόλυτο αποτέλεσμα! Γι’ αυτό το λόγο ταλαιπώρησα απίστευτα και το γραφιστικό τμήμα, σε βαθμό ιδεοψυχαναγκαστικό. Αν και εκ των υστέρων τα δικά μου μάτια εντόπισαν κάποιες ατέλειες, σίγουρα πλησιάσαμε πολύ στο επιθυμητό αποτέλεσμα – αν κρίνουμε, μάλιστα, και από τα εξαιρετικά σχόλια που πήραμε από τους αγοραστές.

Α.Μ.Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο ατού του λευκώματός σου; Οι φωτογραφίες ή τα κείμενα;
Σ.Κ  Και τα δύο! Η προσπάθεια ήταν εστιασμένη εξίσου και στους δύο τομείς. Να τυπωθούν οι καλύτερες φωτογραφίες και να βρεθούν τα καλύτερα κείμενα.

Α.Μ.Πότε γνώρισες προσωπικά την Άννα Βίσση; Τι εντυπώσεις αποκόμισες από την πρώτη γνωριμία σου μαζί της;
Σ.Κ. Αν και παρακολουθούσα live τις παραστάσεις της από το 1996, τη γνώρισα προσωπικά το 2001. Είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά απλός και αυθόρμητος, με ιδιαίτερα αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ.

 

dsc03299-1024x682
Α.Μ. Στην εκδήλωση
παρουσίασης του λευκώματος στο Pantheon Theater, η απόλυτη ελληνίδα σταρ είπε για εσένα από το μικρόφωνο ότι είσαι «ένα πολύ ρομαντικό και μορφωμένο παιδί, πανέξυπνο, που γράφει και σκέφτεται ωραία»! Πώς αισθάνθηκες;
Σ.Κ. Σίγουρα, περηφάνια και συγκίνηση! Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχα πολύ τρακ, γιατί φοβόμουν μήπως κάνω κάποιο λάθος που θα πρόδιδε την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Τα συγκεκριμένα λόγια της δικαιώνουν την προσπάθειά μου. Τώρα αισθάνομαι περισσότερο το βάρος τους, που τα διαβάζω ξανά, ψύχραιμος. Επί της ευκαιρίας, θέλω να σε ευχαριστήσω που συνέλαβες με τον φωτογραφικό σου φακό την πιο όμορφη στιγμή της εκδήλωσης παρουσίασης! Αναφέρομαι στο σημείο που η Άννα άπλωσε το χέρι της και της το έσφιξα…

Photography Alexandros Bougadis

%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b7%cf%82-227x222

 

You may also like

Κοινοποίηση: