Επικαιρότητα.

Άρση του lockdown μόνο αν το εισηγηθούν οι ειδικοί

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την εισήγηση των ειδικών προτού λάβει τις οριστικές της αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο άρσης του lockdown

 

 

Στη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση θα αξιολογήσει την εισήγηση των ειδικών επί τη βάσει όλων των διαθεσίμων στοιχείων γύρω από την διασπορά του κορονοιού προτού λάβει τις οριστικές της αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο και τον τρόπο άρσης του lockdown προχώρησε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας (23.11.2020).
Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ακόμη μία δύσκολη όσο και κρίσιμη εβδομάδα, κατά την οποία η πίεση στο ΕΣΥ θα εξακολουθήσει να είναι σημαντική, τονίζοντας πως θα γίνουμε μάρτυρες μίας αντιφατικής κατάστασης, ήτοι από τη μία ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων θα βαίνει μειούμενος εξ αιτίας της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων και από την άλλη ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, των διασωληνωμένων και δυστυχώς των θανάτων θα αυξάνει, εξ αιτίας του βαρέως επιδημιολογικού φορτίου των προηγουμένων ημερών.

Ερωτηθείς σχετικώς, πάντως, κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε πως «η κυβέρνηση θα λάβει όποια μέτρα χρειάζεται» ενώ διαπίστωσε πως με εξαίρεση την Βόρειο Ελλάδα και πιθανώς την Θεσσαλία παρατηρείται σε επίπεδο επικράτειας μία σχετική σταθεροποίηση ή ακόμη και πτώση του επιδημιολογικού φορτίου.
«Είναι στο χέρι μας να γίνουμε ήρωες απλώς τηρώντας τα μέτρα, που εισηγούνται οι ειδικοί, να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις, να φοράμε μάσκα, να εφαρμόζουμε τα μέτρα υγιεινής και να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους και τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, έως ότου φθάσουμε σε ένα σημείο ασφάλειας, το οποίο θα είναι μόνον, όταν έχει εμβολιαστεί ένα ικανό τμήμα του πληθυσμού» υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα χαρακτήρισε καθοριστικής σημασίας την έννοια της ατομικής ευθύνης, καθώς, όπως διευκρίνισε με έμφαση «δεν μπορεί πάνω από τον καθένα μας να υπάρχει ένας αστυνομικός ή ένας ελεγκτής», προσθέτοντας πως στις λίγες περιπτώσεις παραβατικότητας ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να παρεμβαίνει στοχευμένα και με τρόπο, που να παραδειγματίζει.

Ερωτηθείς ειδικότερα για συνάθροιση τις προηγούμενες ημέρες στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, ο κ. Πέτσας σημείωσε με νόημα ότι «όλοι πρέπει να αποτελούμε παράδειγμα και όχι να αναιρούμε, όσα υποστηρίζουμε δημόσια».

πηγή ΑΜΠΕ

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: