Άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης

340{icon} {views}

 

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 19-03-2018 και με ώρα έναρξης 11:45΄ θα πραγματοποιηθεί άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων με την κωδική ονομασία « ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2018 » στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Σπάρτης Δήμου Σπάρτης Π.Ε. Λακωνίας.

Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων και θα ακολουθηθούν όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών αναπτύσσοντας πλήρως τον επιχειρησιακό σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο :

Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση πυροσβεστικών οχημάτων από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλιμάκωση με αποστολή περισσοτέρων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης από όμορες Πυρ/κες Υπηρεσίες και την συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, καθώς και των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Σκοπός της άσκησης είναι:

– Η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και η εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

– Ο έγκαιρος εντοπισμός δυσχερειών στο συντονισμό και τη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Π.Υ. Σπάρτης, Δήμος, ΕΛ.ΑΣ, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).

Ο Αναπλ. Διοικητή
Διαμαντής Κ. Τσολομίτης
Αντιπύραρχος

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: