Έγκριση από την οικονομική επιτροπή για τη μελέτη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 1-11-2018 δήλωσε ευτυχισμένη και ότι είναι μια σημαντική ημέρα για την Λακωνία και για την Σπάρτη και  ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια για το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης και πήραν έγκριση από την οικονομική επιτροπή τα τεύχη δημοπράτησης και οι όροι της διακήρυξης για τη μελέτη του μουσείου.
Πλέον χρειάζεται η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μια Δύσκολη προσπάθεια που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού , με την ΕΦΑΛΑΚ , της Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε Λακωνίας και του Δήμου Σπάρτης.

Αυτή η έγκριση σημαίνει ότι το νέο μουσείο Σπάρτης μπαίνει πλέον σε μια τροχιά υλοποίησης από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μελέτη. 

Το κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 2.400.000 ευρώ. Στόχος είναι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2019 να έχουν υποβάλει όλοι οι ενδιαφέρονται προτάσεις για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό , όπου μέσα στο επόμενο διάστημα σε συνεργασία  με το υπουργείο Πολιτισμού θα οριστεί η επιτροπή αξιολόγησης.
Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προβλέπει τρία βραβεία και στον πρώτο ανατίθεται η ολοκλήρωση όλων των μελετών. 

Ήμαστε χαρούμενοι και αισιόδοξοι που έχουν πλέον ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια δήλωσε η κ. Τζανετέα και  ευχαρίστησε θερμά τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη και τις υπηρεσίες του υπουργείου , την προϊσταμένη και το δυναμικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας(ΕΦΑΛΑΚ) και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του δήμου Σπάρτης.

 

 

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: