Έκθεση γλυπτικής στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης.

390{icon} {views}

«Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις.»
Νικηφόρος Βρεττάκος «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε». 

Έκθεση με τον Αλέξανδρο Παπαστρατηγάκη
στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης, Λεωνίδου 72 Σπάρτη
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 11.00- 14.00 & 17.00 – 20.00
ΗΜΕΡΕΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4, ΚΥΡΙΑΚΗ 29/4, ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Σπάρτης (Λεωνίδου 72) έχει την τιμή να παρουσιάζει την έκθεση γλυπτικής του εικαστικού δημιουργού Σπαρτιάτη Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 στις 20.00.
Η έκθεση έχει τίτλο «Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις» και αποτελείται από γλυπτά μεγάλων και μικρών διαστάσεων μετάλλου.
Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου έως τις 30 Απριλίου και αποτελεί δείγμα της γλυπτικής του μέχρι σήμερα.
Ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης γεννήθηκε το 1991 στη Σπάρτη όπου ζει και δραστηριοποιείται. Είναι απόφοιτος του επαγγελματικού Λυκείου Σπάρτης στον τομέα της μηχανολογίας εγκαταστάσεων και απόφοιτος επαγγελματικής σχολήςστο τομέα .κατασκευών και Αρχιτεκτονικής τοπίου και φυτοτεχνικών επιχειρήσεων.
Ο Αλέξανδρος Παπαστρατηγάκης, ασχολείται με την τέχνη της γλυπτικής, χρησιμοποιεί μέταλλα που συγκεντρώνει από ανακυκλώσιμα ανταλλακτικά που κουβαλούν ιστορίες και καταδεικνύουν την φθορά και την πάροδο του χρόνου και με την διαδικασία της επανάχρησης των υλικών, δημιουργεί αναγνωρίσιμες φόρμες, ένα είδος κολλάζ που μετατρέπει ένα τυχαίο και συχνά διαβρωμένο κομμάτι μετάλλου σε σιλουέτες ζώων ή ανθρώπων και αντικείμενα – μορφές αιώνιες, μυθικές, αντικρίζει την τέχνη του ως θείο δώρο που του δόθηκε για να εξωτερικεύσει μέσω αυτού την αγάπη και την καλοσύνη που ενυπάρχει στην ψυχή του.
“Όμως,
δεν ξοδεύω τον ήλιό σου άδικα.
Δεν πετώ ούτε ψίχουλο απ’ ό,τι μου δίνεις.
Γιατί σκέφτομαι την ερμιά και τις κατεβασιές του χειμώνα….
Νικηφόρος Βρεττάκος «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε».

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: