Λακωνία

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Σπάρτης.

418{icon} {views}

Την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Σπάρτης, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης με θέμα…” «Λήψη πρόσθετων μέτρων ενίσχυσης του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης όταν ο δείκτης είναι (3) και (4) ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας εν όψει επαπειλούμενου κινδύνου για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών»»

Σκοπός της συνεδρίασης ήτανη οργάνωση, ο συντονισμός και εν γένει ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων Υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού, στη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκαν:

  • Λήψη μέτρων αυξημένης επιτήρησης σε δάση και δασικές εκτάσεις βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών
  • Μέγιστη ετοιμότητα του προσωπικού και των μέσων των εμπλεκομένων  φορέων για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών : τίθεται  σε επιφυλακή   το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει ο Δήμος   για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων συμβάντων.
  • Επικύρωση: του γενικού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών της Γ.Γ.Π.Π,  της εγκυκλίου 3752/25-5-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, της εγκυκλίου  2934/6-5-2015 της Γ.Γ.Π.Π. με θέμα κατευθυντήριες οδηγίες για την απομάκρυνση πολιτών, το υπ. αριθμ. 5606/9-8-2018 της Γ.Γ.Π.Π. για λήψη έκτατων μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
  • Ενημέρωση του κοινού για λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασική πυρκαγιά.

Σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς  καλέστε την Πυροσβεστική Υπηρεσία άμεσα στο 199

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: