Έκτακτο. Έντονες βροχές στην Πελοπόννησο το απόγευμα 11-9-2018.

1433{icon} {views}

Η Πελοπόννησος και κυρίως η Βόρειο Ανατολική, Ανατολική και Δυτική θα δεχθεί έντονες βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις!! Κυρίως το απόγευμα με αργά Βραδινές ώρες δηλαδή 18 ΜΜ. Με 24 ΜΜ. (6 ώρες). 

Ουσιαστικά οι έντονες καταιγίδες που θα επηρεάσουν την Πελοπόννησο, θα είναι μια trough όπου θα έρθει από την Βόρεια Ελλάδα καλά οργανωμένη όπου με το παράλληλο πέρασμα από τους ορεινούς όγκους της Πελοποννήσου θα ενισχυθεί περαιτέρω.

Τώρα, οι παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση έντονων καταιγίδων είναι το υψηλό Cape ( Δείκτη αστάθειας) με 500 – 700 j/kg και με lifted index στην επιφάνεια – 3 με – 4. Επίσης, το υψηλό ποσοστό διατμητικού ανέμου ( wind shear) και απότομη μετάβαση από ψυχρό σε θερμό έδαφος από τα Κατώτερα προς τα ανώτερα στρώματα μπορεί να προκαλέσει έντονες χαλαζοπτώσεις!!
Θετικός παράγοντας επίσης μπορεί να θεωρηθεί το LFC ( Level of free convection) γιατί λόγω θερμής ατμόσφαιρας θα υπάρξει ελεύθερη διάδοση και βέβαια να επισημάνουμε ότι αυτος ο πυρήνας δημιουργίας καταιγίδων θα παραμείνει στάσιμος και θα δίνει πολύ έντονα φαινόμενα στις Περιοχές που θα αναφερθούν σε λίγο!!

Οι Περιοχές που φαίνεται να δέχονται πολύ έντονα φαινόμενα είναι οι Εξής :

Ν. Αρκαδίας ( Τρίπολη Μαίναλο, Βυτίνα, Καλάβρυτα, Άστρος, Λεωνίδιο, Κοσμάς, Τυρός).

Ν. Λακωνίας ( Σπάρτη, Καστόρι, Μαγούλα Γεωργίτσι, Αμύκλες, Τραπεζοντή, Δαφνή, Κροκεές, Σκάλα, Μολάους, Στεφανιά, Βλαχιώτης, Έλος, Νεάπολη, Μονεμβασιά, Ελαφόνησος, Ασωπός, Γύθειο, Βρονταμάς, Γράμμουσα, Μυρτιά).

Ν. Μεσσηνίας ( Καλαμάτα, Μεσσηνιακή Μάνη Στούπα, Καρδαμύλη και επίσης οι περιοχές της Λακωνικής Μάνης μέχρι το ακρωτήρι Ταίναρο)

Εκεί θα καλό είναι να δείξτε προσοχή για Ένα εξάωρο.

Κωνσταντίνος Σμπυράκος 
Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR
www.kairos.gr

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: