Έναρξη του προγράμματος “Αγησίλαος” για Α.Μ.Ε.Α

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης της Πράξης «“ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ” ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ, και είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Σκοπός της Πράξης είναι η προώθηση της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου και η πρόσβαση και επανένταξη των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στην αγορά εργασίας. Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων οι οποίες απευθύνονται τόσο στα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, όσο και στα Στελέχη των Περιφερειακών και Τοπικών αρχών, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι κύριες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν είναι:

  • Ενημέρωση Αιρετών Στελεχών της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θεματική ενότητα «Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους μέσω της συμπερίληψης της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας στις τοπικές πολιτικές».
  • Εργαστήρια με θέμα «Η Παρακολούθηση της εφαρμογής της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Άτομα με Αναπηρίες στην πράξη και η σημασία της στην ανάπτυξη σύγχρονων συμπεριληπτικών αναπτυξιακών και κοινωνικών πολιτικών στην Περιφέρεια και τους Δήμους».
  • Τεχνικές συναντήσεις με θέμα «Φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων».
  • Εργαστήρια προώθησης της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Ο πολιτισμός ως μέσο για την προώθηση της ποικιλομορφίας, της κοινωνικής ένταξης και της ίσης μεταχείρισης των ατόμων με αναπηρία.
  • «Diversity up», ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του μαθητικού πληθυσμού. 
  • Δικτύωση και ώσμωση αναπηρικού κινήματος με τα κινήματα προστασίας του περιβάλλοντος, του καταναλωτή καθώς και τα κινήματα της ισότητας των φύλων και της μη διάκρισης.
  • «Διεκδικούμε Μαζί»: υπηρεσία καταπολέμησης του αποκλεισμού και των διακρίσεων και παροχής εξατομικευμένης υποστήριξης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
  • Επιμορφωτικά εργαστήρια για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.
  • Συμβουλευτική και επαγγελματική κατάρτιση.

Η Πράξη στο σύνολό της αποσκοπεί στην άρση των εμποδίων και του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους εφαρμόζοντας την κεφαλαιώδη αρχή: 

“Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία, χωρίς τα άτομα με αναπηρία”

Αναλυτικές πληροφορίες για την Πράξη μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.  Μπορείτε να παρακολουθείτε την υλοποίηση των δράσεων στην ιστοσελίδα της ΕΣΑμεΑ πατώντας εδώ. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 99 49 837. 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης λοιπών δημοσίων δελτίων
Φωτογράφηση – Βιντεοσκόπηση Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick 32GB
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος & Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: