Λακωνία

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τη Λακωνία.

730{icon} {views}

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν το Νομό Λακωνίας από την Τετάρτη 23-1-2019.

 

 

Η περιοχή του Δήμου Ευρώτα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , οι ζημιές που προκάλεσε η έντονη καταιγίδα καθώς και η χαλαζόπτωση είναι μεγάλη στις καλλιέργειες.
Υπάρχουν προβλήματα σε σπίτια και σε επιχειρήσεις , η μεγάλη καταστροφή είναι στις αγροτικές περιουσίες. 

 

 

Ο Ευρώτας και παράπλευροι ποταμοί ανησυχούν της αρμόδιες αρχές για την υπερχείλιση τους. 

 

 

Στην περιοχή είναι  κλειστεί δρόμοι  και συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς , καλό είναι να μην γίνονται άσκοπες μετακινήσεις.

 

 

Προληπτικά τα σχολεία της περιοχής είναι κλειστά. 

Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα. 

Προβλήματα υπάρχουν και στου Δήμους Σπάρτης , Μονεμβασίας , Μάνης. 

 

 

Ο καιρός στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.

Σκάλα. Καταιγίδα προβλέπεται τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.
Για Σάββατο 26/1, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 1 μποφόρ.

Κροκκέες. Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται  τις απογευματινές και βραδυνές ώρες, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.
Για Σάββατο 26/1, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους έντασης 4 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Σπάρτη. Καταιγίδα προβλέπεται με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.
Για Σάββατο 26/1, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους δυτικούς ανέμους ως 4 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.  meteo.gr

 

 

 

φωτογραφίες από κάτοικο της περιοχής  και Α. Τζανετέα

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: