Έπεσε δημοσκοπικά το ΣΥΡΙΖΑ μετά τις καταστροφές στην Αττική.

432{icon} {views}

Καταρρέει Ο ΣΥΡΙΖΑ: Στο 12% Σύμφωνα Με Νέα Δημοσκόπηση! – Εξαϋλώθηκαν Οι ΑΝΕΛ: Κάτω Από 1%

 

 

Εκεί που το Σκοπιανό είχε προκαλέσει δημοσκοπική καθίζηση, αλλά δεν είχε πλήξει το κυβερνών κόμμα σε ποσοστό κάτω του 18% η τραγωδία στο Μάτι και η απόδειξη της κυβερνητικής ανικανότητας να προστατεύσουν τους πολίτες τώρα σπρώχνει το κυβερνών κόμμα στα επίπεδα του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2012.

Η πρωτοφανής αλαζονεία και η υποτίμηση του λαϊκού αισθήματος, με την οποία διαχειρίστηκαν την τραγωδία στο Μάτι και η επιβολή της αντεθνικής συμφωνίας με τους Σκοπιανούς στις Πρέσπες​ έχει ως αποτέλεσμα τη δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί εκεί που ήταν προ κρίσης, στο περιθώριο του πολιτικού κόσμου.

Για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να κινείται κάτω από το 15%, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά ενώ το μέχρι πρότινος «ισχυρό χαρτί» της κυβερνώσας Αριστεράς, που δεν ήταν άλλο από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, εμφανίζεται (πλέον) ως πολιτικό βαρίδι.

Ο σύμμαχος και συγκυβερνήτης πολιτικός σχηματισμός των ΑΝΕΛ κυμαίνεται στο 0,7%!

Συγκεκριμένα και με βάση τα στοιχεία των γκάλοπ που διεξήχθησαν από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό σε πανελλήνια κλίμακα λίγο πάνω από το 12%.

Στις περιοχές, δε, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά, η απήχηση του κυβερνώντος κόμματος κινείται σε μονοψήφια ποσοστά και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική η δυναμική του δεν ξεπερνά ποσοστό 9%.

Η μία εκ των δύο δημοσκοπήσεων διενεργήθηκε για λογαριασμό ξένης πρεσβείας, η οποία έχει κάθε λόγο να ενδιαφέρεται για τις εγχώριες εξελίξεις.

Εκτός από την Αττική και στην Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Με εξαίρεση τη Θεσσαλονίκη και το νομό Χαλκιδικής στους περισσότερους νομούς τα ποσοστά κινούνται ακόμη και κάτω από 10%.

Στο Κιλκίς δεν ξεπερνά το 8%. Αντίστοιχο ποσοστό καταγράφεται και στην Ημαθία ενώ οι Ανεξάρτητοι Ελληνες κινούνται ακόμη και κάτω από 1% λόγω των γεγονότων με το Μακεδονικό.

Φαίνεται ότι οι πολίτες χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα τα όσα εγκληματικά έγιναν για να καεί η Αττική και να έχουμε τόσα πολλά θύματα.

πηγή http://www.ethnikosmaxitis.gr

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: