Έρχονται νέα μέτρα στις πλάτες των Ελλήνων. 

 

Τελεσίγραφο θα στείλουν οι δανειστές, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, με το οποίο θα ζητούν νέα οδυνηρά μέτρα, τα οποία θα έρθουν να επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ τους καθημαγμένους από τα μνημόνια Έλληνες.

Παρότι οι λέξεις τείνουν να χάσουν τη σημασία τους, μετά τις απανωτές περικοπές, την πολυετή λιτότητα, τα βάρβαρα μέτρα που ψηφίζονται εδώ και επτά χρόνια, εντούτοις και πάλι αναμένεται το «πακέτο» να είναι ασήκωτο και να γίνει «ταφόπλακα» για τους πολίτες.

 Τα νέα μέτρα που πρέπει να δεσμευτεί η Ελληνική Κυβέρνηση. 

– Επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων για δέκα ολόκληρα χρόνια: 3,5% για πέντε χρόνια μετά τη λήξη του μνημονίου που τρέχει τώρα (αρχής γενομένης από το 2018) και επίσης πρωτογενή πλεονάσματα 3% για τα επόμενα πέντε χρόνια.

-Μείωση του αφορολόγητου και άμεση ψήφιση του μέτρου. Εφαρμογή του μέτρου από 1/1/2018.

-Απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων

-Ρήτρα για την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, με μείωσή τους αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι

Στο τραπέζι αναμένεται να μπουν και άλλα θέματα, όπως η αύξηση του μεσαίου συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 15% και η κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, όπως το επίδομα πετρελαίου, το επίδομα διακοπών σε ανέργους κτλ.

Το ζήτημα πλέον είναι πώς η κυβέρνηση με τόσο ισχνό «αντάλλαγμα» θα συνεχίσει το αφήγημα για την απομείωση του χρέους και θα φέρει προς ψήφιση τόσο σκληρά μέτρα.

πηγή
Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/766815/erxetai-armageddon-poia-einai-ta-metra-fotia-gia-na-kleisei-i-axiologisi#ixzz4XQ43Yeyu

You may also like

Κοινοποίηση: