Ίδρυση Μαντολάτας Συλλόγου «Φίλοι της μουσικής – η Ταϋγέτη».

 

Ο Μουσικός σύλλογος «Φίλοι της μουσικής –Η Ταϋγέτη», πιστός  στις ιδέες για προσφορά και αναβάθμιση στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας, δημιούργησε ένα επί πλέον μουσικό τμήμα. Τα τμήμα μαντολινάτας . Η μαέστρος του συλλόγου κ. Φωτεινή Δημάκου -Σακκέτα

σκέφτηκε και υλοποίησε την δημιουργία του νέου τμήματος, για να υπάρχει στην Σπάρτη ένα μουσικό σχήμα που θα προσφέρει στο κοινό μελωδίες, αγαλίαση ,ηρεμία και θα συνοδεύει τις χορωδλιες του συλλόγου σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

 Η καινοτόμος και πρωτοποριακή ιδέα της ιδρύσεως μαντολινάτας στη Σπάρτη του 2018 είναι συνέχεια της άκρως πρωτοποριακής ιδέας της συγκροτήσεως γυναικείας μαντολινάτας το έτος 1909 από τον Ιταλό αρχιμουσικό της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας Αντόνιο Μπι-φέρνο.

΄Όπως  γράφει η εφημερίς «Λακεδαίμων» (5-3-1909) την γυναικεία

μαντολινάτα στελέχωναν κυρίες και δεσποινίδες της πόλης μας δίνοντας ξεχωριστό τόνο στις μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

«Υπό τύπον συναυλίας θα ενεργηθούσι  προσεχώς αι εξετάσεις εν τη

από του παρελθόντος έτους συσταθείση τη ενεργεία του Μουσικοδιδασκάλου Μπιφέρνο, εκ φιλομούσων δεσποινίδων των καλλιτέρων οικογενειών μας,  αποτελούμενη Μαντολινάτα».

Σήμερα ο κορμός της μαντολινάτας της «Ταϋγέτης» στελεχώνεται από κυρίες με μαντολίνα και πααιδιά με μαντολίνα και κιθάρες. Ευελπιστούμε  στην μελλοντική της εξέλιξης σε μεικτό σχήμα από ποικίλα όργανα και πιστεύουμε ότι τα σχέδιά μας θα ευοδωθούν

Στο άμεσο  μέλλον προς τέρψιν του φιλόμουσου κοινού μας. Το νεοσυσταθέν τμήμα μαντολινάτας του συλλόγου μς θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό της Σπάρτης στην

εκδήλωση της  30ης Απριλίου 2018 για το καλωσόρισμα του Μάη.

Η μαντολινάτα μας θα συνοδεύσει την γυναικεία  τρίφωνη χορωδία της Ταϋγέτης σε γνωστά και επίκαιρα ανοιξιάτικα τραγούδια .

Την διδασκαλία των μελών του νέου μουσικού τμήματος έχουν αναλάβει κατ’ αρχήν ο κ. Σάββας Αραβανής και εν συνεχεία ο κ. Πέτρος Παππάς.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

Σχετικά Άρθρα

Κοινοποίηση: