ΑΔΕΔΥ Λακωνίας προς Δήμαρχο Ευρώτα δεν θα επιτρέψουμε αυταρχικές συμπεριφορές

300{icon} {views}

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «αυτοκρατορικές» και αυταρχικές  συμπεριφορές απέναντι σε εργαζόμενους.

Ο κ. Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα μπορεί να θεωρεί το Δήμο «τσιφλίκι» του και να συμπεριφέρεται απέναντι σε εργαζόμενη σαν «ελέω θεού» ηγεμόνας, να του υπενθυμίσουμε ότι είναι αιρετός της Αυτοδιοίκησης με σύντομη χρονικά θητεία, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που έχουν μακρύ εργασιακό βίο για να υπηρετούν τους πολίτες εφαρμόζοντας τους νόμους και τους κανόνες της χρηστής διοίκησης.

Οι όποιες άδικες και αναίτιες αποφάσεις του σε βάρος της υπαλλήλου σε συνδυασμό με προσβλητικές αυταρχικές συμπεριφορές δείχνουν μια προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης της υπαλλήλου αλλά και συνολικά των υπάλληλων του δήμου. Ενός δήμου υποστελεχωμένου από προσωπικό όπως και οι άλλοι στο νομό μας.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του εργαζόμενου στο Δημόσιο  και στους ΟΤΑ να προσφεύγουν σε δευτεροβάθμια συλλογικά όργανα για άδικες κατά την κρίση τους αποφάσεις της διοίκησης που τους αφορούν υπερασπιζόμενοι έτσι την υπαλληλική τους αξιοπρέπεια. 

Πόσο δε μάλλον όταν το αρμόδιο συλλογικό όργανο δικαιώνει την υπάλληλο ακυρώνοντας την απόφαση του Δημάρχου, σε εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης, την οποία σύμφωνα και με το άρθρο Άρθρο 154 ν.3463/2006/ Υποχρέωση Συμμόρφωσης.

Τα αιρετά όργανα των Δήμων και Κοινοτήτων, οι διοικήσεις των νομικών προσώπων και των Συνδέσμων, έχουν υποχρέωση συμμόρφωσης, χωρίς καθυστέρηση, προς τις αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας καθώς και της ειδικής επιτροπήςπου αναφέρονται στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των συλλογικών και μονομελών οργάνων των Δήμων και Κοινοτήτων, κατά τα άρθρα 149 και 150Σε αντίθετη περίπτωση διαπράττουν σοβαρή παράβαση καθήκοντος, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά, κατά τις διατάξεις των άρθρων 142 και 143 του παρόντος.

Η χωρίς καμιά αιτία και αιτιολογία επίθεση στην υπάλληλο αποκαλύπτουν το αποκρουστικό αυταρχικό πρόσωπο την μονοπρόσωπης εξουσίας που φιλοδοξεί να είναι το μακρύ χέρι των αντεργατικών επιλογών της κυβερνητικής εξουσίας.

Διαταράσσοντας την εργασιακή ειρήνη προσπαθεί να σπείρει το φόβο και τον τρόμο στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας την απουσία σωματείου εργαζομένων, για να προωθήσει προσωπικές επιλογές, δείχνοντας πως αντιλαμβάνεται το πλαίσιο λειτουργίας των υπηρεσιών και την προσφορά των εργαζόμενων.

 Το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ είναι παρόν για να στηρίξει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους, να αποκρούσει αποφάσεις, συμπεριφορές που προσβάλουν και τρομοκρατούν εργαζόμενους, να προστατεύσει την απρόσκοπτη υπαλληλική λειτουργία των δημοτικών υπαλλήλων.

Καλούμε το Δήμαρχο Ευρώτα να διακόψει κάθε προσπάθεια τρομοκράτηση και εκφοβισμού της υπαλλήλου, να εφαρμόσει την 23/9β/7-6-2021 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασης της Β΄ ειδικής επιτροπής του άρθρου 152 του Ν.3463/2006 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, που ακυρώνει την απόφαση του.

Καλεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ και την ΑΔΕΔΥ να αναλάβουν συντονισμένη συνδικαλιστική και νομική δράση για την στήριξη της συναδέλφου από την άδικη και αυταρχική επίθεση που δέχεται. 

 Η ΕΓ   Νομαρχιακού Τμήματος Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ

 

You may also like

Κοινοποίηση: