Ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους στη Σύρο – Σύγκρουση σκαφών στη Σύμη – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλληνία – Θάνατος ανδρός στο Μεσολόγγι – Διακομιδές ασθενών.

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ι/Φ σκάφους ”POLARIS” σημαίας ΗΠΑ, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 0,3 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Σύρου.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Ρ – Α/Κ «ΟΥΡΑΝΙΑ» Λ.Σ. 798 καθώς και το Α/Κ σκάφος «ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Π.Χ. 84 με τη συνδρομή του οποίου το ”POLARIS” ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια  συνοδεία του Π.Λ.Σ. στο λιμάνι της Σύρου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο της Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

—————

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύμης, ότι μικρό αλιευτικό σκάφος βουλιάζει στην είσοδο του λιμένα Σύμης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε στέλεχος της οικείας λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή φουσκωτού σκάφους καθώς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο μοναδικός επιβαίνων του Α/Κ σκάφους «ΤΑΣΟΣ» Ν.Σ. 1012, 72 ετών, διασώθηκε και επιβιβάσθηκε σε ιστιοφόρο σκάφος.

Το ημιβυθισμένο «ΤΑΣΟΣ» ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από φουσκωτό σκάφος στις ακτές, ενώ ο 72χρονος διεκομίσθη στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του.

Όπως διαπιστώθηκε το ανωτέρω αλιευτικό συγκρούστηκε με το σκάφος «CAKIR YILDIZ» σημαίας Τουρκίας, το οποίο δεν υπέστη υλικές ζημιές, παρά μόνο  μικρές εκδορές χρώματος .

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σύμης.

—————

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ σκάφους «GALA» σημαίας Γαλλίας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο «ΛΕΓΑΤΑΤΩΝ» λιμένα Ληξουρίου Κεφαλληνίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του, το πτερύγιο του σκάφους είχε προσκολλήσει σε αμμώδη περιοχή και έχρηζε την παροχή βοήθειας.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 με τη συνδρομή του οποίου το  «GALA» αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Αργοστολίου .

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

—————

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, 83χρονος ημεδαπός, από τη  θαλάσσια περιοχή «ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ» Μεσολογγίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

—————

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 

69χρονος,  από το λιμένα ν. Πάτμου στο λιμένα Παρθένι Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56,

04χρονος αλλοδαπός,  από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας , με το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΣΟΥ” Ν.Π. 8591,

ένας 39χρονος, ένας 30χρονος και μία 58χρονη,  από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και

26χρονου, από το λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

===============

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: