Επικαιρότητα.

Ακόμα ένα χαράτσι από τις τράπεζες – Θα παίρνουν 0,50 ευρώ τον μήνα από κάθε καταθετικό λογαριασμό

Έτσι, επειδή το αποφάσισαν οι τράπεζες, θα παίρνουν κάθε μήνα 50 λεπτά του ευρώ από κάθε λογαριασμό

 

 

Ένα ακόμα τέχνασμα φαίνεται πως βρήκαν οι τράπεζες ώστε να παίρνουν παραπάνω λεφτά από τους πελάτες τους, καθώς αναμένεται ακόμα ένα χαράτσι στους λογαριασμούς του απλού κόσμου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρουν «Τα Νέα», εφόσον δεν αναμένεται νέα αύξηση επιτοκίων οι τράπεζες θέλουν να βρουν άλλους τρόπους έτσι ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους και ταυτόχρονα να μειώσουν το λειτουργικό κόστος από τη διατήρηση ξεχασμένων ή διπλών και τριπλών λογαριασμών χωρίς υπόλοιπα και κινήσεις.

Για τον παραπάνω λόγο σχεδιάζεται η επιβολή μιας πάγιας χρέωσης της τάξης των 0,50 ευρώ τον μήνα σε λογαριασμούς καταθέσεων που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές.

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η μηνιαία χρέωση υπήρχε μόνο στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων, κάτι που από ό,τι φαίνεται αλλάζει.

Τράπεζες – Τι κερδίζουν από το συγκεκριμένο χαράτσι

  1. Θα ενισχύσουν τα έσοδα από προμήθειες που ετησίως ανέρχονται γύρω στο 1,5 δισ. ευρώ και αποτελούν μικρό μέρος των συνολικών λειτουργικών κερδών
  2. Θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος αδρανών ή μηδενικών και ακίνητων λογαριασμών
  3. Θα προωθηθούν τα λεγόμενα πακέτα συνδρομών που έχουν λανσάρει σήμερα όλες οι συστημικές τράπεζες.
  4. Περαιτέρω προώθηση του διατραπεζικού συστήματος συναλλαγών IRIS, το οποίο προσφέρει δωρεάν και άμεσες πληρωμές μέχρι 500 ευρώ την ημέρα.
  5. Αναμόρφωση και απλοποίηση του τιμοκαταλόγου των χρεώσεων που θα λαμβάνει περισσότερο τις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής. Δηλαδή, άλλες χρεώσεις μπορεί να μειωθούν ή να εξαφανιστούν και άλλες ίσως να αυξηθούν.
  6. Συμμόρφωση με τις τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού που, πέραν του προστίμου, ανάγκασαν τις τράπεζες να ρίξουν τις προμήθειες στις αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Να επισημάνουμε ότι είδη στους επαγγελματικούς λογαριασμούς χρεώνουν 5 ευρώ για τον λογαριασμό , 1 ευρώ το μήνα για το e-banking , για το pos και για τις μεταφορές που κάνουν ανάλογα με το ποσό της συναλλαγής. 

Η κυβέρνηση να θυμηθούμε ότι είχε πει ότι θα κοιτάξει το θέμα με τις προμήθειες κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει. 

koutipandoras.gr

 

*****

 

You may also like

Κοινοποίηση: