Αλλαγή καιρού , τι προβλέπουν τα Διεθνή προγνωστικά μοντέλα για την Ελλάδα.

2451{icon} {views}

Παρακάτω παραθέτουμε τον Χάρτη, Με την Κίνηση – Τροχιά του Χαμηλού όπου πλέον οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί από Όλα τα Προγνωστικά Μοντέλα για Την Έλευση πιο ΨΥΧΡΩΝ ΑΕΡΊΩΝ ΜΑΖΏΝ και φυσικά την Αλλαγή του Καιρού στην Χώρα μας με Βροχές, Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά και Κάποιες Χιονοπτώσεις σε Χαμηλά Υψόμετρα σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα (ίσως οι πρώτες τις σεζόν σε ενδεικτικό υψόμετρο 1100 και 1500 μέτρα αντίστοιχα).
Η πρόγνωση σύμφωνα με τον χάρτη είναι για 22/26-10-2017.

 

ΚΑΝΑΔΙΚΌ ΜΌΝΤΕΛΟ (GEM)
Το μοντέλο αυτό όπως παρατηρείτε στο Χάρτη φαίνεται να κάνει την Αποκοπή με αποτέλεσμα το Βαρομετρικό Χαμηλό Να έχει Ανατολική – Ελαφρώς Νότιο Ανατολική Κατεύθυνση.

Αυτό Για την Χώρα μας Σημαίνει ότι, θα επηρεαστεί από πολλές βροχές κυρίως η Βόρεια και Βόρειο Ανατολική κυρίως Ελλάδα!!

Αλλά φυσικά και οι υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας θα έχουν κάποιες εξάρσεις αλλά σύντομα Περάσματα!!! Η Θερμοκρασία σε Μεγάλη πτώση 14 με 15 Βαθμούς Κάτω από τα Σημερινά Επίπεδα. Αυτό έχει ένα Ποσοστό να επαληθευτεί γύρω στο 55% με 65 % Σχετικά Για τα Δεδομένα της Κακοκαιρίας είναι Μικρό Ποσοστό Επαλήθευσης.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΌ ΜΟΝΤΈΛΟ (GFS).
Το Μοντέλο Αυτό μας δείχνει ότι το Χαμηλό φαίνεται να μπαίνει Από το Βόρειο Ιόνιο από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά!!

Αυτό για την χώρα μας σημαίνει ότι θα έχουμε ισχυρές Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο ( πιο πολύ στα Βόρεια όμως). Έπειτα αυτό θα κινηθεί στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα.
Τα Τμήματα που φαίνονται να επηρεάζονται βάση αυτού του σεναρίου με πιο δυνατά και διάρκειας φαινόμενα είναι Το Βόρειο Ιόνιο, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και βάση της κίνησης που φαίνεται να πέρνει Νότιο Ανατολική Πορεία θα επηρεαστούν τα Τμήματα του Βόρειο Αιγαίου και Έπειτα του Νότιο Ανατολικού Αιγαίου. Αυτό το Σενάριο έχει πιθανότητα να επαληθευτεί γύρω στο 70% με 75 % σχετικά ένα καλό Ποσοστό Επαλήθευσης.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΜΕΣΟΠΡΌΘΕΣΜΩΝ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΈΨΕΩΝ ( ECMWF).
Βάση Αυτού του μοντέλου (και του Πιο Σταθερού μέχρι στιγμής) Φαίνεται το Χαμηλό Να μπαίνει από το Νότιο Ιόνιο με κατεύθυνση προς τα Ανατολικά ελαφρώς Νότιο – Ανατολικά!!

Αυτό για την Χώρα μας σημαίνει ότι οι Βροχές και οι Καταιγίδες θα επηρεάσουν ένα μεγάλο Μέρος της Ελλάδας εκτός βέβαια κάποια τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Τα τμήματα που φαίνονται να επηρεάζονται είναι η κεντρική, Ανατολική Ελλάδα και η Νότιο Ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Τέλος, βάση αυτού του συστήματος ενδέχεται να έχουμε και ανατροφοδοτήσεις με κύκλο γέννηση (Δημιουργία νέων καταιγίδων) στο Αιγαίο λόγω της αργής κίνησης του χαμηλού.
Αυτό έχει ένα μεγάλο ποσοστό επαλήθευσης Γύρω στο 80% με 85 %!!

Φωτογραφία του Κωνσταντίνος Σμπυράκος.

 

Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR
Κωνσταντίνος Σμπυράκος.
www.kairos.gr

 

You may also like

Κοινοποίηση: