Αλ. Τσίπρας: Θα πετύχουμε κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή.

359{icon} {views}

Την πεποίθηση πως θα πετύχει κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Documento.

Όπως εξάλλου εξηγεί σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός, ‘δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ή αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει ή τα προγράμματα διάσωσης θα αποτύχουν οριστικά’. Και διαβεβαιώνει ότι ‘ο συμβιβασμός που έχουμε αποδεχτεί, είναι δίκαιος επί της αρχής και κοινωνικά βιώσιμος’.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας.

«Κανείς δεν θέλει αυτή τη στιγμή εμπλοκή των διαπραγματεύσεων, ούτε από τους θεσμούς ούτε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης», «τα πράγματα έχουν μπει σε μια θετική τροχιά» και ο πολιτικός συσχετισμός είναι ευνοϊκός, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης.

Έντονη κριτική ασκεί για τον πολιτικό του αντίπαλο, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λέει ότι ‘ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ. Η πολιτική όμως δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία’.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός καταθέτει τη βεβαιότητά του ότι ‘αν την ευθύνη αυτής της εξαιρετικά ευαίσθητης και κρίσιμης διαπραγμάτευσης την είχε ο κ. Μητσοτάκης, θα είχε αποδεχθεί με προθυμία βαρύτατο αντίτιμο, που θα επέφερε επιπρόσθετη -ανυπολόγιστη ίσως- κοινωνική ζημία’.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέχεια μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και για το εάν υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Documento:

Για έναν δίκαιο και κοινωνικά βιώσιμο συμβιβασμό κάνει λόγο ο πρωθυπουργός στην αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, διαβεβαιώνει, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρχουν πρόσθετες επιβαρύνσεις αλλά ένα πακέτο μέτρων, θετικών και αρνητικών, με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς δηλαδή ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός εκφράζει την πεποίθησή του ότι η κυβέρνηση θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση σημειώνοντας, μάλιστα, ότι: «Θα πετύχουμε κι ας μην αρέσει σε δανειστές και διαπλοκή».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Βαξεβάνη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε για τον Κώστα Καραμανλή και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και για την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και για το εάν υπάρχουν δυνατότητες για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μερικά αποσπάσματα από την εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει όλα τα λεφτά του στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, αδιαφορώντας για το αν αυτό σήμαινε ταυτόχρονα και αποτυχία της χώρας. Τα έπαιξε όλα και έχασε ξανά. Το ίδιο άλλωστε είχε κάνει και πέρυσι τον Μάη. Αλλά το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εγκλωβιστεί, ίσως παρασυρμένος από συμβούλους του που βλέπουν την ενασχόληση με την πολιτική ως επαγγελματικό πρότζεκτ που πρέπει να αποδώσει γρήγορα κέρδη, σε μια άγονη αντιπολιτευτική γραμμή. Αλλά η πολιτική δεν είναι πρότζεκτ, πολύ περισσότερο η χώρα δεν είναι Siemens, δεν είναι εταιρεία.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Παρά τα λάθη του, οι όροι με τους οποίους πολιτεύτηκε και το κοινοβουλευτικό ήθος του δεν συγκρίνονται με αυτό της ηγεσίας που τον διαδέχθηκε.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Ο Μεϊμαράκης σίγουρα δεν ήταν εύκολος αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και το απέδειξε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Πήρε μια ΝΔ διαλυμένη και κατάφερε αποτέλεσμα μεγαλύτερο από αυτό του Σαμαρά. Έχει μια λαϊκότητα και την πολιτική ευφυΐα να αντιλαμβάνεται το κλίμα.

Η στάση που κράτησε στις εκλογές μάς δυσκόλεψε πολύ γιατί θόλωνε τις διαχωριστικές γραμμές. Ευτυχώς για εμάς με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ θεωρώ ότι είναι επιτυχημένη παρά τις αναντίρρητες ιδεολογικές διαφορές μας. Και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτήριζα τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Έχω πει πολλές φορές ότι προϋπόθεση οποιασδήποτε συζήτησης με το ΠΑΣΟΚ είναι η απαλλαγή αυτού του ιστορικού χώρου από το πολιτικό προσωπικό που προσέβαλε τον ελληνικό λαό, που χρησιμοποίησε την εξουσία του με όρους ατομικής ιδιοτέλειας.

πηγή msn.com

You may also like

Κοινοποίηση: