Ανάλυση Επερχόμενης Κακοκαιρίας Κυριακή με Δευτέρα 26 – 27 Νοεμβρίου 2017

824{icon} {views}

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ένα νέο βροχοφόρο σύστημα θα απασχολήσει την χώρα μας αρχής γινομένης από την Κυριακή το βράδυ έως και την Δευτέρα αργά τις βραδινές ώρες.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ψυχρή λίμνη ( χαμηλό ), η οποία αποκόπτεται από την ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης που καραδοκεί στην Βόρειο-Ανατολική Ευρώπη. Αυτή η ψυχρή λίμνη θα βρει δίοδο να κατέλθει από τα Κέντρο-Βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς την Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και κατ’ επέκταση επηρεάζοντας και την χώρα μας.
Αυτό, το χαμηλό κατά την μεταφορά του προς την χώρα μας, μπαίνοντας από το Βόρειο-Δυτικό Ιόνιο δείχνει να εκβαθύνεται η πίεση του ( 1005 -1010 Hpa ), να κάνει ανατροφοδότηση με πολύ μεγάλα ποσά υγρασίας με αποτέλεσμα να γίνεται η εκτόνωση με μεγάλα ύψη βροχής στην Νότιο-Δυτική, Βόρειο-Δυτική Νησιωτική και Ενδοηπειρωτική χώρα.

Βάση του wind shear ( Διατμητικού Ανέμου ανοδικών ρευμάτων ) καταιγίδες πρόκειται να εκδηλωθούν κυρίως στην Βόρειο-Δυτική και Δυτική Ελλάδα, όπου ενδεχομένως προς τα ξημερώματα της Δευτέρας να είναι τοπικά έντονες.
Από, το μεσημέρι και μετά υποψηφιότητα για σχηματισμό καταιγίδας δίνει και η Ανατολική Μακεδονία όπου τοπικά μπορεί να είναι και έντονη. Επίσης, λόγο του ικανοποιητικού δείκτη αστάθειας στην επιφάνεια με ( Cape 900 με 950, Lifted index -2 me -3 ) και της απότομης εισόδου από θερμό σε ψυχρό μέτωπο στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας ενδέχεται να δημιουργηθούν και χαλαζοπτώσεις κυρίως στην Δυτική Πελοπόννησο, το Δυτικό Ιόνιο και την Βόρειο-Δυτική Ηπειρωτική χώρα προς τα ξημερώματα της Δευτέρας. Επιπρόσθετα, πολύ πιθανόν είναι και η δημιουργία υδροστρόβιλων στο Ιόνιο Πέλαγος.

Όσον αφορά, για την συνέχεια των βροχών την Δευτέρα, φαίνονται αυτές να μετατοπίζονται προς τα Ανατολικά και Νότιο Ανατολικά τμήματα του Αιγαίου Πελάγους με πιθανότητα σχηματισμού καταιγίδας. Προσοχή, και στην Θράκη γιατί το απόγευμα εκεί θα είναι τοπικά και έντονα τα φαινόμενα με έντονο Χαρακτήρα. Προς, το βράδυ της Δευτέρας λόγο πτώσης της θερμοκρασίας στα ανώτερα γεωδυναμικά ύψη ( 850 Hpa ) και των ισόθερμων παγοποίησης σε καλά επίπεδα, θα έχουμε χιονοπτώσεις στην Βόρεια και Δυτική Ελλάδα στα ( 700 με 800 μέτρα και πάνω ) και στην Κεντρική Ελλάδα ( πάνω από τα 1400 με 1500 μέτρα ).

Η Θερμοκρασία σε πτώση 5 με 6 βαθμούς κατά μέσο όρο από τα σημερινά και αυριανά επίπεδα ως προς τις μέγιστες και τις ελάχιστες τιμές της. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από Νότιο-Δυτικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο Πέλαγος με παράλληλη στροφή προς το Βράδυ της Δευτέρας σε Βόρειο-Δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ όπου και θα είναι και ο λόγος της πτώσης της θερμοκρασίας.

Τέλος, για την Πέμπτη και την Παρασκευή φαίνεται να μας έρχεται ένα νέο σύστημα με αρκετές βροχές όπου θα δούμε και τις επόμενες ημέρες κατά πόσο θα μας επηρεάσει.

 

 

 

 

 

Εκ Μέρους της Διαχειριστικής Ομάδας του KAIROS.GR
Κωνσταντίνος Σμπυράκος.
www.kairos.gr

Live Καιρικές Συνθήκες για την Πόλη της Σπάρτης

http://sparti.meteoclub.gr

 

You may also like

Κοινοποίηση: