Ανήσυχοι οι ελαιοπαραγωγοί της Λακωνίας.

958{icon} {views}

 

Άλλη μια χρονιά ανησυχίας για τους ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας με τον εφιάλτη του δάκου να πλανιέται επικίνδυνα καθώς ευνοείται από τις μέχρι τώρα καιρικές συνθήκες.

Ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου ενώ έχει ανακοινώσει άμεσα να ξεκινήσουν οι ψεκασμοί σε όλη την Περιφέρεια , οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει σε άλλους Νομούς της περιφέρειας , στην Λακωνία όμως καμία ενημέρωση  δεν υπάρχει πότε και αν ξεκινήσουν.

Αρκετοί είναι οι αγρότες που έχουν απευθυνθεί σε εμάς και μας ρωτούν αν και πότε θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας και τι είναι αυτό που κάνει την Π.Ε Λακωνίας να καθυστερεί τους ψεκασμούς.

Ανησυχούν για την φετινή παραγωγή  τους και αναρωτιούνται τι περιμένουν να περάσει ο καιρός και να είναι αργά μετά ; δεν θέλουμε αποζημιώσεις από την δική σας αμέλεια και καθυστέρηση λένε οι αγρότες , θέλουν την ελαιοπαραγωγή της Λακωνίας που είναι και το κύριο αγροτικό προϊόν της περιοχής και αρκετοί ζουν από αυτό. 
Και δικαιολογημένα οι άνθρωποι που ζουν από την καλλιέργεια κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Στην πραγματικότητα δεν ανησυχούν (ή δεν πρέπει να ανησυχούν) μόνον εκείνοι που ζουν από την καλλιέργεια, αλλά όλοι οι Λάκωνες. η Ελιά και το ελαιόλαδο αποτελεί την “καρδιά” της τοπικής οικονομίας, τα έσοδα από αυτό ζουν τους ανθρώπους της υπαίθρου και τις οικογένειές τους, διαχέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στον τόπο και η καλή παραγωγή θα πρέπει να ενδιαφέρει τον καθένα. Η ελιά πλέον έχει εξελιχθεί σε μονοκαλλιέργεια και αυτό κρύβει σοβαρούς κινδύνους στις περιπτώσεις που παρουσιάζονται προβλήματα. Τα οποία εκδηλώνονται με διαφορετικές μορφές κάθε χρόνο, άλλοτε ο δάκος, άλλοτε η ξηρασία, άλλοτε οι τιμές, όλο και κάτι βασανίζει τον κόσμο.

Πρέπει κάποια στιγμή οι εκλεγμένοι όλων των επιπέδων να συναισθανθούν την ευθύνη τους και να καθίσουν να κουβεντιάσουν για εκείνα τα πράγματα που σε τελευταία ανάλυση ουδεμία σχέση έχουν με την πολιτική και τα κόμματα. Να φτιάξουν από τώρα ομάδες εργασίες με ανθρώπους οι οποίοι από τη θέση τους γνωρίζουν το πρόβλημα, θα βάλουν κάτω τα δεδομένα και θα καταλήξουν. Για να αναλάβει από εκεί και ύστερα ο καθένας την ευθύνη του: Διοίκηση, αυτοδιοίκηση, αγροτικοί φορείς, κάποιος πρέπει επιτέλους να πάρει την πρωτοβουλία για να μπει ένα τέλος σε μια ιστορία που δεν τιμά κανέναν.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

Spartavoice.gr Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας με το χαμηλότερο κόστος το μήνα.
Επικοινωνία

You may also like

Κοινοποίηση: