Ανήσυχοι οι κάτοικοι για την αναβολή μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς Σπάρτης

398{icon} {views}

Οι κάτοικοι του Ν. Κόσμου – Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία και τον προβληματισμό τους για  την αναβολή της συζήτησης του θέματος μετακίνησης της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης στη Σπάρτη , κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Λαϊκών Αγορών της ΠΕ Λακωνίας στις 4-2-2019 .

 

Θεωρούμε πως οι  εισηγήσεις που τέθηκαν κατά τη συνεδρίαση , αλλά και το περιρρέον κλίμα που διαμορφώθηκε εν όψει της επόμενης συνεδρίασης , βρίσκονται προς διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από την εκφρασμένη και σαφή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης για μετακίνηση της  Λαϊκής Αγοράς , όσο και από το καθολικό και χρόνιο αίτημα δυο μεγάλων λαϊκών και υποβαθμισμένων συνοικιών (Ν. Κόσμου- Ψυχικού και Λάκκας) , που αποτελούν το 1/3 και πλέον του συνολικού πληθυσμού της Σπάρτης . Το αίτημα αυτό εκφράστηκε με τη συλλογή χιλιάδων υπογραφών των κατοίκων όχι δια περιφοράς , ψυχολογικής πίεσης και παραπειστικών ερωτήσεων αλλά  κάτω από σαφείς κι επεξεργασμένες θέσεις κι επιχειρήματα που οι ίδιοι οι πολίτες είχαν διαμορφώσει με μαζικές διαδικασίες .

Θεωρούμε πως καμιά Επιτροπή δεν μπορεί και δεν δικαιούται  :

Α. Να έρχεται σε αντίθεση με την δημοκρατικά εκφρασμένη γνώμη και θέληση των πολιτών .

Β. Να παραβλέπει και να αγνοεί τις θετικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις αρμοδίων και θεσμικών οργάνων :

-Τροχαία Σπάρτης ,

-Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης ,

-Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Σπάρτης ,

-Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης (2 αποφάσεις εκ των οποίων η 1 ομόφωνη) , και

Γ. Να μετατρέπεται σε υπερ-όργανο και να μπαίνει εμπόδιο στην υλοποίηση των αποφάσεων , του προγράμματος και της πολιτικής μιας δημοτικής αρχής υπέρ των πολιτών και της πόλης .

Επίσης , τονίζουμε , πως οι πολιτικές θέσεις ΚΑΙ των αυτοδιοικητικών παραγόντων ΠΡΕΠΕΙ να είναι σαφείς και ξεκάθαρες . Οι κάτοικοι των συνοικιών Ν. Κόσμου- Ψυχικού και Λάκκας Σπάρτης σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούν να «συρθεί» το θέμα τους μέχρι τις εκλογές του Μαΐου , ώστε ΟΛΟΙ να είναι ευχαριστημένοι και ΟΛΟΙ να περιμένουν κάτι μετά από τις εκλογές .

Πέραν τούτων , επειδή  οι αποφάσεις των όποιων Επιτροπών οφείλουν να είναι ΚΑΙ σύννομες ,  υπενθυμίζουμε πως ο Νόμος περί Λαϊκών Αγορών καθιστά ,  σαφώς , υποχρεωτική τη μετακίνηση των λαϊκών αγορών , σύμφωνα με τον ορισμό  του όρου «Λαϊκή Αγορά» :

«Λαϊκή αγορά»: η υπαίθρια, μετακινούμενη, οργανωμένη αγορά, στην οποία δραστηριοποιούνται παραγωγοί πρωτογενών και μεταποιημένων προϊόντων οικοτεχνίας, καθώς και επαγγελματίες πωλητές για τη διάθεση κυρίως πρωτογενών, αλλά και βιομηχανικών ειδών.

NOMOΣ 4497 / 2017 / ΜΕΡΟΣ Α΄/ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄/ Άρθρο 2 / παρ. 9

Την υποχρεωτικότητα αυτή του ως άνω Νόμου έχουν αποδεχθεί κι εφαρμόσει περιφέρειες και δεκάδες δήμοι σ’ όλη την Ελλάδα , στα πλαίσια της ισονομίας , της  ίσης μεταχείρισης των πολιτών και της ισόρροπης ανάπτυξης και αποκέντρωσης των πόλεών τους .

Κατόπιν τούτου , ως πολίτες , έχουμε αναφαίρετο και νόμιμο δικαίωμα προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που θιγούν τα συμφέροντά μας , ενώ τις πολιτικές ευθύνες θα τις καταλογίσουν , αποφασιστικά και δυναμικά  , οι κάτοικοι των συνοικιών κατά τις επερχόμενες εκλογές.

ΟΙ  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ  ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: