Ανακοίνωση για Bactrocera spp έχουν ξενιστή τη βασική καλλιέργεια τα εσπεριδοειδή,

 

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λακωνίας ότι η Υπηρεσία μας στα πλαίσια των ετησίων επισκοπήσεων για την αποφυγή εισόδου και διασποράς επιβλαβών οργανισμών καραντίνας στη Χώρα, διεξήγαγε το τρέχον έτος τους προβλεπόμενους φυτοϋγειονομικούς ελέγχους  για τους επιβλαβείς οργανισμούς Bactrocera spp. χωρίς τη διαπίστωση της παρουσίας του σε εσπεριδοκαλλιέργειες της Περιφερειακής μας Ενότητας. Τα είδη του συμπλέγματος ειδών Bactrocera spp. έχουν ξενιστή τη βασική καλλιέργεια του νομού, τα εσπεριδοειδή, αλλά και άλλα είδη όπως σύκα, τομάτες, πιπεριές, ροδάκινα, βερίκοκα και αχλάδια.

Στην Ευρώπη δεν είχε διαπιστωθεί η παρουσία του εντόμου μέχρι την πρόσφατη ενημέρωση μας από τη Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥΠΑΑΤ για εμφάνιση του σε περιοχές της Νότιας Ιταλίας (Δήμος Σαλέρνο και Νάπολι).

Τα συμπτώματα προσβολής από τα συγκεκριμένα έντομα είναι παρόμοια με εκείνα της Μύγας της Μεσογείου.

Οι κύριοι οδοί μετακίνησης και διασποράς του εντόμου είναι μέσω της μεταφοράς φορτίων φρούτων τόσο με το εμπόριο όσο και με ταξιδιώτες, ωστόσο η μετακίνηση του είναι δυνατή και μέσω των μέσων μετακίνησης χώματος.  

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση:

Ακολουθήστε μας στα social media

Αποκτήστε το ημερολόγιο 2021 με 13 φύλλα Λακωνικού τοπίου , πληροφορίες 6909031174