Λακωνία

Ανακοίνωση Δ. Σπάρτης για την ακύρωση του Νέου Νοσοκομείου από το ΙΣΝ

Με λύπη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ότι, «ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς

Δεδομένης της μέχρι σήμερα προόδου στα τρία τεράστια έργα πνοής, ευελπιστούμε ότι το Κράτος θα συνδράμει το ΙΣΝ με διαφόρους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, ώστε να μην χαθεί ούτε μια μέρα εργασίας σε αυτά!

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σπάρτης. θα πράξουμε ότι είναι δυνατό προς τη κατεύθυνση αυτή!

Εκ του Δήμου 

**********

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: