Λακωνία

Ανακοίνωση ΜέΡΑ25 Λακωνίας για την επίθεση στους Αντιδημάρχους Σπάρτης

Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό βίας σε βάρος των Αντιδημάρχων Σπάρτης και τους ευχόμαστε περαστικά μετά από αυτήν την περιπέτεια.

Θεωρούμε και αυτό το περιστατικό – καθώς πάρα πολλοί πολίτες αναφέρουν προβλήματα βίας από την εν λόγω κοινωνική ομάδα – αφορμή για να ξεκινήσει μια ουσιαστική συζήτηση για την ριζική και μακροπρόθεσμη λύση του ζητήματος αυτού.

Είναι πολύπλευρο το θέμα. 

Έχει μεγάλη σημασία να μπορέσουν ορθά να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς κανενός είδους παρεμβάσεις, τόσο οι Αστυνομικές Αρχές, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών, όσο και οι κοινωνικές υπηρεσίες, ώστε οι επόμενες γενεές Ρομά να μην θεωρούν φυσιολογικές τις ληστείες και τη χρήση βίας ως μέσο επίλυσης διαφορών.

Καθώς, οι ευθύνες διαχρονικά της πολιτείας για την περιθωριοποίηση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας είναι μεγάλες, μόνο αν δουλέψουμε συστηματικά και με ενδιαφέρον μπορούμε, μακροπρόθεσμα έστω, να εξασφαλίσουμε συνθήκες ηρεμίας και ειρηνικής συνύπαρξης όλων μας.

MέΡΑ25 Λακωνίας

Ως Spartavoice.gr να πούμε ότι μέχρι σήμερα (24.10.2020)  καμία επίσημη ενημέρωση από την Αστυνομία δεν υπάρχει για το περιστατικό και επίσης ένας εκ των Αντιδημάρχων είναι και στο επάγγελμα Αστυνομικός χωρίς να εκτελεί τα καθήκοντα λόγω της θέσης που έχει τώρα , τελικά θα υπάρξει ενημέρωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας ; 

 

You may also like

Κοινοποίηση: