Ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν για την απίστευτη συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου Σπάρτης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένωση Δημοσιογράφων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν)

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταδικάζει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τοπικού αυτοδιοικητικού στελέχους της Λακωνίας που με προσβλητικές εκφράσεις επιτέθηκε κατά του συναδέλφου Γιάννη Σπυρούνη, διότι ανέδειξε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Άρης Κουρεμπής αποκάλεσε τον συνάδελφο «προδότη» και «ρουφιάνο» διότι αποκάλυψε όσα διημείφθησαν στην γνωστή, πλέον, συνάντηση στην Σπάρτη, τα οποία προκάλεσαν σάλο στο Πανελλήνιο και οδήγησαν εν τέλει στην απομάκρυνση υπουργού και την διαγραφή του Δημάρχου από το κόμμα του.

Ο συγκεκριμένος τοπικός παράγοντας φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία με ιδιαίτερο ίσως και ιδιοτελή τρόπο, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν φέρεται να παρουσιαζόταν ως «δημοσιογράφος».

Τέτοιες προσεγγίσεις και συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Προσβάλουν τους δημοσιογράφους, αλλά εκθέτουν παράλληλα και όσους δέχονται να τους εκπροσωπούν άτομα που αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία ως απειλή. Εάν ο συγκεκριμένος κύριος αναπολεί εποχές λογοκρισίας, να του θυμίσουμε ότι έχουμε 2022 μ.Χ.

Οι κανονικοί δημοσιογράφοι  έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην Δημοκρατία και αυτός περιγράφεται με σαφή και απόλυτο τρόπο από το Σύνταγμα το οποίο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

You may also like

Κοινοποίηση: