Αντίδραση του Δ. Σπάρτης για την παραβατικότητα των Ρομά

 

Με μια ανακοίνωση του ο Δήμος Σπάρτης εκφράζει την αγανάκτηση για την συνεχόμενη παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή του Δήμου Σπάρτης και έπειτα από το κτύπημα που δέχθηκαν 2 Αντιδήμαρχοι του Δήμου στην περιοχή των Αμυκλών.
Οι κάτοικοι στην περιοχή αντιδρούν χρόνια για την βία των Ρομά και μας έχουν πει επανειλημμένως ότι δεν αντέχουν άλλο, τώρα που χτύπησαν τους Αντιδημάρχους αφού πρώτα τους είχαν στήσει ενέδρα ,  μήπως ο Δήμος καταλάβει τι περνάμε εμείς εδώ καθημερινά με αρκετές κλεψιές και όχι μόνο. 

 

Ο Δήμος Σπάρτης και η Σπαρτιατική Κοινωνία εκφράζουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη βίαιη και βάναυση συμπεριφορά ομάδων Ρομά, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος μας και η Ελληνική κοινωνία να τους συνδράμουν πολύπλευρα.

Σήμερα, ομάδα Ρομά έστησε ενέδρα και κυριολεκτικά απήγαγε και κακοποίησε έναν Αντιδήμαρχο, όπως και τον δεύτερο Αντιδήμαρχο που έσπευσε να τον βοηθήσει, με πρόσχημα ότι δεν τους δόθηκε επαγγελματική άδεια για τη λαϊκή αγορά. Τέτοιες νέες άδειες όμως θα μπορεί να δοθούν μόνο μετά τη πλήρη λειτουργία του ΟΠΣΠΑ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης), και ύστερα από επίσημη σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών, και όχι με απλή Απόφαση οργάνων του Δήμου.

Ευχαριστούμε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Τσιγαρίδη και την ομάδα των αστυνομικών για την άμεση επέμβασή τους και τη σύλληψη των πρώτων υπαιτίων.

Πέρα από τις δικές μας συνεχείς προσπάθειες, ζητάμε από τις κρατικές αρχές να βάλλουν αποφασιστικά τέλος σε όλες τις βίαιες και παραβατικές συμπεριφορές, για να μπορέσουν να ανασάνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Δήμος Σπάρτης

 

You may also like

Κοινοποίηση: