Λακωνία

Ανυπόφορη η κατάσταση στην Σπάρτη με τα χιλιάδες απορρίμματα

Σχηματίζουν βουνά στους δρόμους τα σκουπίδια στην Σπάρτη.

Σε υγειονομική βόμβα μετατρέπονται οι τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετές ημέρες στους κάδους απορριμμάτων έξω από τις πόρτες των σπιτιών των κατοίκων και  καταστημάτων με τους κατοίκους να αντιδρούν.

 

 

Ανυπόφορη είναι η κατάσταση στην πόλη της Σπάρτης με τα απορρίμματα να συσσωρεύονται και με τον δυνατό άνεμο να σκορπίζονται παντού.

Εδώ και μείνεις ψάχνουν για μια λύση Δήμος , Περιφέρεια , ΦΟΣΔΑ , ΤΕΡΝΑ αλλά ουδείς.

Ο Δήμος Σπάρτης δεν ευθύνεται για αυτή την κατάσταση όπως δήλωσε και ο κ. Στ. Αργειτάκος πρόεδρος της ΦΟΣΔΑ , καθαρά ευθύνεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ. Νίκας ως περιφερειάρχης αλλά και οι Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε Λακωνίας. 

Όπως γνωρίζουμε το εργοστάσιο που έπρεπε να είχε κατασκευαστεί στην περιοχή της Σκάλας δεν έχει ξεκινήσει καν , λόγω του ότι δικαίως οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και εκκρεμή η απόφαση του ΣΤΕ ,  λόγω του ότι πρόκειται για περιοχή Natura και 500 μέτρα από τον ποταμό Ευρώτα. 

Ο κ. Νίκας ακόμα ψάχνει για μια λύση “Αναζητούμε τρόπο να βοηθήσουμε την Σπάρτη  , να δώσουμε μια προσωρινή λύση” ,  μια προσωρινή λύση μας λέει τώρα , πριν λίγους μήνες τι έλεγε “Για το μείζον θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων ο κ Π. Νίκας, την Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 είχε δηλώσει: «Ζητάω από τους Σπαρτιάτες να κάνουν υπομονή λίγων ημερών». Συνεχίζοντας ο κ Νίκας είχε πει ότι «έχει βρεθεί η λύση και τα απορρίμματα θα πηγαίνουν στο εργοστάσιο της Τρίπολης (Παλιόχουνη) που είναι σχεδόν έτοιμο” τώρα κ. Νίκα 4 μήνες μετά γιατί δεν αφήνετε  να πηγαίνουν τα απορρίμματα στο εργοστάσιο της Αρκαδίας αλλά λέτε όχι ακόμα και στην απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντας και σήμερα μα λέει ,  ότι  θα προσπαθήσει να επιταχύνει τις διαδικασίες σύνταξης -που ήδη έχουν καθυστερήσει απελπιστικά- της Προγραμματικής Σύμβασης και των Τεχνικών Εισηγήσεων, ώστε να φέρει σχετική Εισήγηση στην Οικονομική της Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Κύριοι της Περιφέρειας η κατάσταση δεν αντέχετε άλλο και οι κάτοικοι καθώς και αρκετοί καταστηματάρχες αντιδρούν έντονα και περιμένουν άμεσα από την Περιφέρεια να λύση το πρόβλημα , κάποιοι καταστηματάρχες μας είπαν δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα μαγαζιά μας η δυσοσμία είναι έντονη , τα σκουπίδια πλέων έχουν καλύψει δρόμους , πεζοδρόμια δεν μπορούμε να κάνουμε άλλο υπομονή , ο άνεμος τα φέρνει μέσα στα μαγαζιά μας , έρχεται Πάσχα και αντί η πόλη να είναι καθαρή είναι βρόμικη και για όλα αυτά ευθύνεται η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο κ Νίκας λέει ότι φταίνε οι κάτοικοι του Δ. Ευρώτα , όχι κ. Νίκα εσείς φταίτε και θα μπορούσατε να βρείτε άλλο χώρο και όχι να επιμένετε να κτίσετε σε περιοχή Natura.  

Η υπομονή  Κύριοι τελείωσε.

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: