Αξιοποίηση του αεροδρομίου Σπάρτης συζητά ο Δήμαρχος Π. Δούκας

Την αξιοποίηση του αεροδρομίου Σπάρτης συζητά ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Το αεροδρόμιο Σπάρτης είναι στην εγκατάλειψη εδώ και πολλές δεκαετίες και κάνεις μέχρι σήμερα δεν είχε μπει καν στον κόπο να ασχοληθεί. 

 

 

 

Από την σημερινή μας συζήτηση (18.8.2020)  για την αξιοποίηση του Αεροδρομίου Σπάρτης, με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (και πρώην Υπαρχηγό του ΓΕΑ), Πτέραρχο Γεώργιο Δριτσάκο:

1. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε, όσο είναι δυνατό, το Αεροδρόμιο Σπάρτης!

2. Βέβαια ο αεροδιάδρομός του είναι πολύ μικρός (κάτι πάνω από 900 μ.), με περιορισμένες δυνατότητες ουσιαστικής επέκτασής του – και έτσι δεν μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων εταιρειών του αεροπορικού κλάδου!

3. Οι μηχανολογικές υποδομές του αεροδρομίου είναι λεηλατημένες – είναι παρατημένο εδώ και δεκαετίες!

4. Σε κάθε περίπτωση ήδη προσπαθούμε να βρούμε λύσεις! Επειδή ο Δήμος δεν έχει ούτε τις σχετικές γνώσεις και τα διαθέσιμα κεφάλαια, και άλλο τόσο το κεντρικό Δημόσιο), αναζητούμε επενδυτές / airport developers & operators από τον ιδιωτικό τομέα – σε μια περίοδο που ο αεροπορικός (και αεροδρομιακός κλάδος) έχει πληγεί βαρύτατα από τη πανδημία!

5. Ο Διοικητής με τον οποίο θα κάνουμε follow-up την επόμενη εβδομάδα, θέλει να μας βοηθήσει και ήδη εξετάζει με το επιτελείο του τρόπους να συνδράμουν τις προσπάθειές μας!

(Όπως αντιλαμβάνεσθε δεν ανήκω στη Σχολή που πρεσβεύει να φανερώνεις όσο το δυνατόν λιγότερα για να μην δίνεις πάτημα στους παντελώς κακόπιστους να ασκούν κριτική φθοράς αντί για εποικοδομητική – στην Αμερική αυτό το ονόμαζαν corporate capital = όσο πιό πολλοί είναι γνώστες, τόσο πιό πολύ μπορεί να βοηθήσουν τη κοινή προσπάθεια – αν είναι καλόπιστοι και αποζητάνε ειλικρινά το κοινό καλό!)

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: