Λακωνία

Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση…αλλά δεν ισχύει για την Σπάρτη.

570{icon} {views}

ΑΡΘΡΟ 34: Στάση και στάθμευση

 

Σχετική εικόνα

 

Η στάση και η στάθμευση επιτρέπονται, αν δεν δημιουργείται εξ αυτών κίνδυνος ή παρακώλυση της κυκλοφορίας και αν δεν υπάρχουν σχετικές απαγορευτικές πινακίδες ή διαγραμμίσεις. 

Δεν επιτρέπεται όταν υπάρχει ιδική σήμανση ότι απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.
Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές , σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών, υπεραστικών, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και τροχιοδρομικών οχημάτων.
Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλατοδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση.
Σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.
Σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα. κ.α.

Στην Σπάρτη όχι μόνο δεν σέβονται τους ίδιους του Νόμους αλλά σταθμεύουν και εκεί όπου υπάρχει σήμανση ότι δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση αλλά και στα πεζοδρόμια και γενικά όπου θέλει ο κάθε ανεύθυνος οδηγός.

Ο Δήμος Σπάρτης προσπαθεί τον τελευταίο καιρό να βάλει προστατευτικούς κώνους αλλά τους ενόχλησαν και αυτά όπου ξεκίνησαν να τα καταστρέφουν όπως στην διασταύρωση Λυκούργου και Αρχιδάμου. 

Αν όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες (Τροχαία – Δημοτική Αστυνομία) έκαναν σωστά την δουλειά τους δεν θα υπήρχε αυτό το φαινόμενο στην Σπάρτη , όπου αρκετοί πεζοί θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους για να μπορέσουν να περάσουν , ιδικά γυναίκες με μικρά παιδιά ή καρότσια και ηλικιωμένοι.

Λίγο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας δεν βλάπτει και καλό είναι όλοι μας να μάθουμε να σεβόμαστε και τους νόμους αλλά και τον εαυτό μας.

 

 

 

Φωτογραφία αναγνώστη μας από την οδό Αρχιδάμου λίγο ποιο κάτω από το Ταχυδρομείο Σπάρτης όπου ο δρόμος σε εκείνο το σημείο στενεύει και ο κίνδυνος για τους πεζούς είναι αρκετά μεγάλος.
Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αρκετές φορές έχουν κάνει παρατήρηση τόσο στην Τροχαία όσο και στα καταστήματα εκεί να μην σταθμεύουν και η απάντηση που πήραν από τα εκεί καταστήματα ήταν ότι είναι υπηρεσιακά και γι αυτό τα σταθμεύουν στο πεζοδρόμιο.
Τα συμπεράσματα δικά σας. 

You may also like

Κοινοποίηση: