Απαγορεύεται ρητά να μεταδίδεται η Θεία Λειτουργία από τα μεγάφωνα

367{icon} {views}

 

 

Η Υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων με δήλωση της που έκανε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ δήλωσε ότι οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς την Μεγάλη Εβδομάδα και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος ούτε για ένα κεράκι , επίσης τόνισε ότι οι θείες λειτουργίες δεν θα μεταδίδονται από τα εξωτερικά μεγάφωνα των εκκλησιών.

Οι Θείες λειτουργίες θα γίνουν κανονικά με κλειστές τις πόρτες και θα μεταδίδονται τόσο από τηλεοπτικά κανάλια , ραδιοφωνικούς σταθμούς και διαδίκτυο. 

Τέλος, τόνισε πως θα εφαρμοστεί πλήρως η κοινή υπουργική απόφαση.

Το θέμα της Κυβέρνησης για την διασπορά του κορονοϊού φαίνεται να είναι οι εκκλησίες , δεν λέμε να είναι ανοιχτές κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας , αλλά να είναι έστω κάποιες λίγες ώρες , ώστε οι Χριστιανοί να μπορούν να προσευχηθούν , αυτό όμως είναι επικίνδυνο , επικίνδυνο δεν είναι οι ουρές έξω από τις τράπεζες που είναι καθημερινές και τα υπόλοιπα ελάχιστα καταστήματα αλλά οι εκκλησίες….. 

Οι εκκλησίες θα μπορούσαν να είναι ανοιχτές σε πόλεις που δεν υπάρχουν κρούσματα στην επαρχία για ελάχιστες ώρες την Μεγάλη Εβδομάδα. 

 

Ακολουθήστε μας στο facebook  & twitter και μάθετε πριν από όλους τι “παίζει”!

You may also like

Κοινοποίηση: