Περιβάλλον

Απεντόμωση σπιτιού: Σημαντικοί παράγοντες και κίνδυνοι που πρέπει να ξέρετε

 

Η απεντόμωση και η μυοκτονία είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολεί κάθε χρόνο πολλούς ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεις. Οι ιδιοκτήτες, για να απαλλαγούν από τους ενοχλητικούς επισκέπτες, καταφεύγουν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που προσφέρουν υπηρεσίες απεντόμωσης. Ο έλεγχος των παρασίτων στο σπίτι είναι μια απαραίτητη εργασία για κάθε ιδιοκτήτη. Τα διάφορα παράσιτα όπως τρωκτικά, κατσαρίδες και άλλα έντομα δεν προκαλούν μόνο ζημιές αλλά μπορούν να βλάψουν και την υγεία των κατοίκων. Κατά την έρευνά μας βρήκαμε και ρωτήσαμε τις πιο γνωστές εταιρείες που αναλαμβάνουν απεντομώσεις σε Κόρινθο, Αττική, Πάτρα και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρει κάποιος κατά την διαδικασία όπως και τους κινδύνους που εγκυμονούν για όσους ιδιοκτήτες δεν κάνουν χρήση της υπηρεσίας απεντόμωσης. 

Ποια έντομα και τρωκτικά δημιουργούν την περισσότερη ζημιά

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της απεντόμωσης είναι ότι μας βοηθάει να αποφύγουμε ζημιές που μπορούν να προκληθούν στην ιδιοκτησία μας. Οι τερμίτες όπως και άλλα ξυλοφάγα έντομα μπορούν να προκαλέσουν φθορές και ζημιές στα έπιπλα, τα ξύλινα πατώματα, τα χαλιά και άλλα προσωπικά μας αντικείμενα. Τα τρωκτικά μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στην δομή του σπιτιού. Μπορούν να μασήσουν την ηλεκτρική καλωδίωση του σπιτιού προκαλώντας πυρκαγιά, όπως και να ανοίξουν τρύπες σε τοίχους φτιαγμένους από ξύλο ή άλλη ξηρά δόμηση.

Τα οφέλη της απεντόμωσης 

 

Εφαρμόζοντας ένα αποτελεσματικό σχέδιο απεντόμωσης, μπορείτε να αποφύγετε εγκαίρως πολλές ζημιές γλυτώνοντας περαιτέρω έξοδα από επισκευές και επιδιορθώσεις. Ουσιαστικά, με μια σωστή απεντόμωση θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα, χωρίς να χρειαστεί να αγοράζετε αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας χημικά που βρίσκει κανείς στο εμπόριο. Τα τρωκτικά και τα έντομα όπως οι κατσαρίδες, οι ψύλλοι και τα κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Αυτές οι ασθένειες μπορεί να είναι ήπιες έως και θανατηφόρες σε ορισμένες περιπτώσεις. Η τακτική απεντόμωση αποτρέπει την εξάπλωση τέτοιων ασθενειών, διατηρώντας το χώρο του σπιτιού σας υγιή και καθαρό. Από τις εταιρείες απεντόμωσης σε Κόρινθο, Αττική και Θεσσαλονίκη με τις οποίες ήρθαμε σε επαφή, είδαμε ότι το πρόβλημα κυρίως με τα τρωκτικά είναι αρκετά μεγάλο στα αστικά κέντρα σε αντίθεση με τα στοιχεία που πήραμε από τις εταιρείες απεντόμωσης στην επαρχία.

Πρόληψη και έλεγχος 

Ένας κρίσιμος παράγοντας για τον έλεγχο των παρασίτων είναι και τα μέτρα πρόληψης που μπορουμε να πάρουμε προκειμένου να αποτρέψουμε τα παράσιτα να εισέλθουν στον χώρο της οικίας η της επιχείρησής μας. Ορισμένα προληπτικά μέτρα περιλαμβάνουν τη σφράγιση ρωγμών σε τοίχους και δάπεδα όπως και την συχνή καθαριότητα σε μεριές που συσσωρεύονται τροφές και υγρασία. Τα σημεία αυτά συνήθως είναι η κουζίνα, το μπάνιο, ο φωταγωγός και τα μπαλκόνια. Επίσης, σχολαστική καθαριότητα πρέπει να γίνεται σε χώρους που φιλοξενούμε τα κατοικίδιά μας. Τα κατοικίδια αν δεν καθαρίζονται τακτικά  μπορεί να φέρουν μέσα στο σπίτι διάφορα παράσιτα. Λαμβάνοντας αυτά τα μέτρα, μπορούμε να διατηρήσουμε το σπίτι μας υγιές και ασφαλές.  

Ποιες μέθοδοι απεντόμωσης ακολουθούνται

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι καταπολέμησης παρασίτων, κάποιες πιο αποτελεσματικές από άλλες. Για παράδειγμα, ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ενώ άλλες χρησιμοποιούν μη τοξικές μεθόδους όπως θέρμανση, ψύξη και βαθύ καθαρισμό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια μέθοδο που να είναι ασφαλής για την οικογένεια και τα κατοικίδια μας, αλλά και ταυτόχρονα αποτελεσματική.

Τί πρέπει να προσέξουμε κατά την εμφάνιση παράσιτων

Από την πρώτη στιγμή που θα  ανακαλύψετε παράσιτα στο σπίτι σας, καλό είναι να λάβετε μέτρα προστασίας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Όσο περισσότερο αμελείτε την απεντόμωση, τόσο πιο σοβαρή μπορεί να γίνει η εξάπλωσή τους. Τα παράσιτα μπορούν να αναπαραχθούν γρήγορα και να επεκταθούν παντού στο σπίτι μας εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα. Είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε με μία εταιρεία απεντόμωσης και μυοκτονίας προκειμένου να ελέγξουν τον χώρο μας και την σοβαρότητα του προβλήματος. Οι εταιρείες απεντόμωσης διαθέτουν την τεχνογνωσία και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή και αποτελεσματική απομάκρυνση των παρασίτων. Ξέρουν τη μέθοδο που θα ακολουθήσουν σε κάθε περίπτωση με το καλύτερο αποτέλεσμα. 

***

You may also like

Κοινοποίηση: