Λακωνία

Αποκλειστικό. Επίσκεψη μαθητών-τριών στην έκθεση ζωγραφικής στην Σπάρτη

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΈΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

“Ταξιδεύοντας τον ανθό της ψυχής μου” της Κ. ΦΑΡΜΑΚΗ   

 

 

Με αμείωτο το ενδιαφέρον απ όλες τις ηλικίες συνεχίζονται οι επισκέψεις στην έκθεση ζωγραφικής που μας ήρθε από την Βιέννη Αυστρίας και θα παρουσιάζεται μέχρι 9 Μαρτίου 2019 στον ισόγειο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης.

Οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου Σπάρτης έκαναν την εμφάνιση τους σαν τα χελιδόνια (όπως χαρακτηριστικά μας είπε η ζωγράφος) φέρνοντας την Άνοιξη “τιτιβιζοντας” Χαρούμενα!


Την επομένη δυναμικό παρόν στην έκθεση έδωσαν οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου – Λυκείου Ξηροκαμπιου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές και καθηγήτριες τους αποδεικνύοντας την έμπρακτη αγάπη τους με τις γνώσεις τους για τις καλές τέχνες που όμως στερούνται, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν εκφράζοντας την πικρία τους για την παντελή έλλειψη καθηγητών καλλιτεχνικων από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης στην Λακωνία.

Ένα παράπονο που εξέφρασαν και οι ενήλικες μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Σπάρτης. Ένα σχολείο που εξακολουθεί να υφίσταται και να προσφέρει ελπίδα και τα εφόδια για ένα καλύτερο αύριο, σε ανθρώπους που οι  συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους εγκαίρως, χάρις τις άοκνες προσπάθειες του διδακτικού προσωπικού του Σ. Δ. Ε  Σπάρτης.

Όπως μας επισημαίνει δε η κυρία Φαρμάκη από το Σ. Δ. Ε  Σπάρτης ξεκίνησε η υλοποίηση του ονείρου που σήμερα ζει την πραγματικότητα του. Όντας πλέον πτυχιούχος Ιστορικός Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας και παρουσιάζοντας τα έργα της σε Ελλάδα και Ευρώπη, δηλώνοντας ευγνώμων για την αμέριστη βοήθεια και στήριξη που έλαβε τόσο από τους διδάσκοντες του Σ. Δ. Ε όσο και από το διδακτικό προσωπικό του Γ. Ε. Λ Σπάρτης. 

 

 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: