Λακωνία

Αποκλειστικό. Ο κ. Στ. Αραχωβίτης απάντα στο Sparta Voice για τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

396{icon} {views}

Ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στ. Αραχωβίτης μας απάντησε για το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Στην ερώτηση που του έθεσε ο Αλέξανδρος Μπουγάδης , γιατί οι αγρότες κάθε τέτοια εποχή βγαίνουν στους δρόμους  και διαμαρτύρονται ;

“Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έχουν γίνει αυτή την εποχή κάτι σαν επετειακό καθεστώς. Έρχεται το πρόβλημα των αγροτών στην επικαιρότητα τώρα όπου θα έπρεπε να είναι διαρκώς στην ατζέντα των συζητήσεων , όταν μιλάμε για αγροτική ανασυγκρότηση , όπως έλεγαν οι προηγούμενοι.

 

Στην αγροτική παραγωγή όντως υπάρχουν προβλήματα δεν είπε κανένας ότι είναι όλα ρόδινα. Η ουσία των πραγμάτων όμως ποια είναι και δεν μπαίνει στην ατζέντα των συζητήσεων. Το ασφαλιστικό θεωρό ότι δεν είναι πρόβλημα γιατί οι αγρότες που πήραν τα εκκαθαριστικά είδαν ότι το 90% να είναι στην κατώτατη ασφαλιστική κατηγορία των 85€ , αυτό είναι πραγματικότητα και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Υπάρχει και ένα ποσοστό των αγροτών που πληρώνουν ποιο πάνω , αλλά αυτό είναι αποδοτικό και θα τους επιστραφεί στην σύνταξη. Οι αγρότες αυτή την στιγμή έχουν αφορολόγητο 12.000€ καθώς και στις επιδοτήσεις  δεύτερου πυλώνα.

Αυτό που πρέπει να δούμε είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής , την μείωση κόστους παραγωγής , την αύξηση των εξαγωγών και πως θα προστατέψουμε το Ελληνικό αγροτικό προϊόν στο εξωτερικό και πάνω σε αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι καλύτερο.

Λύση δεν είναι το κλείσιμο των δρόμων αν και φέτος δεν υπάρχει και τόσο έντονα αυτό το πρόβλημα. Το να κλείνουν το δρόμο δημιουργούν προβλήματα και στους ίδιους, καθώς πολλά αγροτικά προϊόντα δεν φτάνουν στις αγορές , ταλαιπωρούνται και οι επαγγελματίες οδηγοί αλλά και πολίτες. ”

 

You may also like

Κοινοποίηση: