Best of...Προορισμοί

Κυπαρίσσι Λακωνίας: Ένας κρυμμένος παράδεισος

3954{icon} {views}

Ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας είναι το Κυπαρίσσι, ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό που θυμίζει νησί και εντυπωσιάζει όσους αναζητούν την ηρεμία και την απλότητα στις διακοπές τους.

 

 

 

Εκεί όπου ο Πάρνωνας βουτά στο βαθύ μπλε του Μυρτώου, βρίσκεται ένα απομονωμένο παραθαλάσσιο χωριό ιδανικό για να ξεφύγετε από όλους και από όλα. Το Κυπαρίσσι είναι ένα από τα καλά κρυμμένα «μυστικά» της Λακωνίας, ένα από εκείνα τα μέρη που δεν αλλοιώθηκαν από τον μαζικό τουρισμό.

 

 

 

Το Κυπαρίσσι είναι πανέμορφο χωριό πάνω στη θάλασσα, στη βορειοανατολική ακτή της Λακωνίας, που διατηρεί το χρώμα και τη γραφικότητά του.

 

 

 

Το χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Παραλία (που πρωταγωνιστεί στις περισσότερες φωτογραφίες), τη Μητρόπολη και τη Βρύση. Τα ασβεστωμένα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες και τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, που ακουμπούν κυριολεκτικά στη θάλασσα, αποπνέουν έντονα την ατμόσφαιρα αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

 

 

 

Στο Κυπαρίσσι παρόλο που είναι μικρό θα βρείτε  ενοικιαζόμενα δωμάτια , ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες, Supermarket, φούρνο, ζαχαροπλαστείο, κρεοπωλείο, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου και παιδική χαρά.

 

 

 

Πεζοπορικές διαδρομές

Από την Παραλία θ’ ακολουθήσετε το ευχάριστο, βατό και χωρίς ανηφόρα μονοπάτι που οδηγεί στο εκκλησάκι του Αϊ-Γιώργη. Δεν θα χρειαστεί να περπατήσετε περισσότερο από 20 λεπτά μέχρι το μικρό παραθαλάσσιο ξωκλήσι. Η καλύτερη ώρα γι’ αυτή τη βόλτα είναι το απογευματάκι όταν ο ήλιος έχει αρχίσει να γέρνει πίσω από τα βουνά.

Για τους δεινούς πεζοπόρους προτείνουμε μια ολοήμερη πεζοπορική εκδρομή προς τα χαλάσματα της Παλιοχώρας που βρίσκονται σε υψόμετρο 700, πάνω σε απότομη και ελατοσκέπαστη πλαγιά του Μαλεβού (Πάρνωνα). Οι ντόπιοι θα σας δείξουν το μονοπάτι αλλά να ξέρετε ότι η ανάβαση είναι επίπονη. Διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, γι’ αυτό θα πρέπει εκτός από καλή φυσική κατάσταση να έχετε μαζί σας νερό, κατάλληλα παπούτσια για καλοκαιρινό trekking και φυσικά διάθεση για εξερευνήσεις στον… χρόνο.

Τέλος να πάτε στη Παναγία των βράχων και στις πηγές που βγαίνει το νερό που έχουμε στο Κυπαρίσσι, στην αρχή του χωριού πριν μπουμε στον οικισμό της Βρύσης.

 

 

Βίντεο με προορισμούς και όχι μόνο ΕΔΩ

Και επειδή δεν χωράνε όλες οι ομορφιές της Λακωνίας σε λίγες λέξεις , δείτε περισσότερους προορισμούς κάνοντας κλικ  ΕΔΩ 

Η κατηγορία μας ανανεώνεται συνεχώς με περισσότερους Λακωνικούς προορισμούς 

Επιμέλεια – Φωτογραφίες – Video
Alexandros Bougadis (Αλέξανδρος Μπουγάδης)
Δημοσιογράφος / Καλ. Φωτογράφος
Μέλος του Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

 

 

 

 

Photo Gallery

 

 

 

 

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Δημιουργούμε τα δικά σας ψηφιακά άλμπουμ
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών (και από κινητό)
Εκτυπώσεις φωτογραφιών σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες – μαξιλάρια
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:
Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
Δημιουργία σχολικών λευκωμάτων – ενθύμιων
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Καρτ Ποσταλ
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: