Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

398{icon} {views}

Συνελήφθησαν η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, 2 υπάλληλοι καθώς και ακόμη 21 άτομα

 

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο ελέγχων για τη βεβαίωση παραβάσεων που αφορούν στη διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων, εντοπίστηκε τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 σε περιοχή της Αθήνας, κατάστημα όπου διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Εντός του καταστήματος εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν η 67χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια του καταστήματος, (2) υπάλληλοι (23χρονη ημεδαπή και  33χρονη υπήκοος Ουκρανίας) και (21) ακόμη άτομα ως παίχτες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και για επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν (2) παιγνιομηχανήματα τύπου «τρίλιζα» και (49) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με εγκαταστημένο το  τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», οι οποίοι λειτουργούσαν μέσω τριών (3) κεντρικών μονάδων (server) που βρίσκονταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τον οποίο τους διαχειριζόταν η υπάλληλος του καταστήματος, μετατρέποντας χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι παίκτες σε πόντους.

Επιπλέον, εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4.379,50) ευρώ,
  • (61) κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή,
  • (10) κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης,
  • (4) ψηφιακά καταγραφικά και
  • μηχανή ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

You may also like

Κοινοποίηση: