Οικονομικά

Αυξάνονται οι ασφαλιστές εισφορές για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες

 

 

Ανακοινώθηκε, πριν από λίγο, από τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες, η οποία φτάνει στο ύψος του 9,6 % το μήνα.

Ενδεικτικά, η κατώτερη κλίμακα (1η) που αφορά το 80% των μη μισθωτών, σε συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και υψηλού ενεργειακού κόστους, αυξάνεται κατά 20,25 ευρώ το μήνα. Σε ετήσια βάση, το 80% των μη μισθωτών επιβαρύνεται με 243 ευρώ.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, ιδίως για τους οικονομικά αδύναμους, τους
μικρομεσαίους και τους νεοεισερχομένους επαγγελματικά συναδέλφους. Μεγάλο μέρος αυτών αδυνατεί να καλύψει όχι μόνο τις τρέχουσες βασικές λειτουργικές επαγγελματικά υποχρεώσεις, αλλά πλέον και τις βιοτικές του ανάγκες.

Δυστυχώς, μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα, η Κυβέρνηση από αδρανής και απλός θεατής, επιλέγει να παίξει και τον ρόλο του δήμιου, φορτώνοντάς μας με επιπλέον βάρη.
Ως Προοδευτικοί Οικονομολόγοι από τις αρχές Δεκέμβρη, στα πλαίσια των εργασιών της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, είχαμε προειδοποιήσει για τη διαφαινόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και για το συνεχώς αυξανόμενο λειτουργικό κόστος των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων μας, και είχαμε προτείνει την ανάληψη πρωτοβουλιών από τον φορέα μας, ώστε η αύξηση αυτή να αποτραπεί.

Το προεδρείο (ΔΗΚΙΟ, ΠΔΣΟ και ΠΟΦΕΕ) επέλεξε όμως, για πολλοστή φορά, τον ρόλο του παρατηρητή, και του χρήσιμου κομπάρσου των φωτογραφιών του υπουργού.
Καλούμε την Κυβέρνηση, να πάρει πίσω την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αναλογιζόμενοι το δυσβάστακτο ύψος της ακρίβειας που μαστίζει τα Ελληνικά νοικοκυριά και έχει φέρει σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες Ελεύθερους Επαγγελματίες.

Από τη Γραμματεία των Προοδευτικών Οικονομολόγων

 

**********

 

Κλείνουμε 1 χρόνο στο νέο μας χώρο και γιορτάζουμε , κάνοντας
έκπτωση 25% σε μυστήρια γάμων ~ βαπτίσεων του 2023

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε
Όθωνος Αμαλίας 59 Σπάρτη
Τηλ. 6909031174 – 2731181250
email studiophotographyalexandrosbou@gmail.com

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου

You may also like

Κοινοποίηση: