Οικονομικά

Αυξημένο το επίδομα θέρμανσης.

Αυξημένο περίπου κατά 30% θα είναι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης της φετινής χειμερινής σεζόν φτάνοντας στα 15 με 16 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, από 12,5 λεπτά που ήταν την περυσινή σεζόν.

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη διάθεση του φετινού επιδόματος.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στην ΕΡΤ για το 2019 το επίδομα θέρμανσης αφορά περισσότερους πολίτες και το πόσο της επιδότησης ανά λίτρο θα είναι αυξημένο περίπου κατά 30% ώστε να καλυφθεί η αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Εκτίμησε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα προχωρήσει η έκδοση του ΦΕΚ.

Για το συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης του 2018 η υφυπουργός υπογράμμισε πως οι κάτοικοι των περιοχών της Α΄ ζώνης και των ορεινών της Β΄ ζώνης θα δουν το επίδομα στον τραπεζικό λογαριασμό τους χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσους καταναλωτές  αγόρασαν πετρέλαιο από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2018- θα καταβληθεί και φέτος έκτακτο επίδομα θέρμανσης 12,5 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο.

Προϋπόθεση είναι να έχουν τόπο κατοικίας στους ακόλουθους νομούς: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

πηγή http://www.in.gr

 

 Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: