Μόδα

Αυτά είναι μερικά πρακτικά δώρα για το μωρό σας

Για πολλούς γονείς η επιλογή κατάλληλων παιχνιδιών δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Πολλοί αρέσκονται σε κάτι που θα τους κάνει να αισθάνονται ασφάλεια και θα έχουν άμεση σχέση με την εξερεύνηση των αισθήσεων, μιας και είναι ο μόνος τρόπος που τα μικρά παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους από την βρεφική τους ηλικία. Ανάμεσα στις προτιμήσεις δώρου για μωρά και μικρά παιδιά είναι και οι βρεφικές κουβέρτες άλλα και τα μαγνητικά τουβλάκια. Αυτά τα αντικείμενα δεν προσφέρουν μόνο άνεση και ψυχαγωγία αλλά βοηθούν παράλληλα στην ανάπτυξη του παιδιού.

Οι βρεφικές κουβέρτες είναι από τα πιο ευέλικτα και όμορφα δώρα που θα μπορούσε κανείς να αγοράσει για ένα νεογέννητο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους, προσφέροντας άνεση και θαλπωρή. Το σωστό κουκούλωμα ενός μωρού ή αλλιώς φάσκιωμα όπως το ξέρουν οι παλαιοί, βοηθάει το νεογέννητο να αισθανθεί ασφάλεια επειδή νομίζει ότι βρίσκεται στην μήτρα της μητέρας του. Με αυτόν τον τρόπο κάνει έναν ήρεμο ύπνο χωρίς ταραχές και ξαφνιάσματα. Οι παιδικές κουβέρτες είναι επίσης χρήσιμες σε καρότσι ή κάθισμα αυτοκινήτου για να παρέχουν ζεστασιά και άνεση, ειδικά κατά τις χειμερινές βόλτες.

Επιπλέον, οι βρεφικές κουβέρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αυτοσχέδιο χαλάκι (αντί για παιδικά βαμβακερά χαλιά) για ένα ξέγνοιαστο μπουσούλημα στο σπίτι ή στο πάρκο. Το μπουσούλημα είναι απαραίτητο για τα μωρά, καθώς βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων, ιδιαίτερα εκείνων που τα βοηθούν να σηκωθούν σιγά σιγά και να περπατήσουν.

Πέρα από την πρακτική τους χρήση, οι βρεφικές κουβέρτες έχουν συχνά συναισθηματική αξία. Με την πάροδο του χρόνου θα είναι ένα αναμνηστικό αντικείμενο που θα θυμίζει στους γονείς και παιδιά τα πρώτα τους χρόνια. Αρκετές οικογένειες κρατούν πολλά αξεσουάρ ακόμα και τις κουβέρτες ως κειμήλιο από γενιά σε γενιά, διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο μια όμορφη παράδοση στην ιστορία της οικογένειας.

Τα μαγνητικά τουβλάκια είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι και επικεντρώνεται στη μάθηση και την ανάπτυξη του παιδιού. Με τα μαγνητικά τουβλάκια τα παιδιά μπορούν να χτίζουν και να δημιουργούν χρησιμοποιώντας τουβλάκια με μαγνήτες που κολλάνε μεταξύ τους.

Για τα μωρά και τα νήπια, το παιχνίδι με μαγνητικά τουβλάκια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη των κινητικών τους δεξιοτήτων και το συντονισμό των χεριών και των ματιών τους. Η κίνηση και η τοποθέτηση τους απαιτεί έλεγχο και ακρίβεια, ενθαρρύνοντας τα μωρά να μάθουν πώς να χειρίζονται τα διάφορα αντικείμενα.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, τα μαγνητικά τουβλάκια συνεχίζουν να είναι χρήσιμα και να παρέχουν ψυχαγωγία. Τα παιδιά αρχίζουν να κατανοούν την έννοια της ισορροπίας (όπως και με τα πατίνια Scoot & ride) καθώς μαθαίνουν να χτίζουν πιο περίπλοκες δομές. Επιπλέον, είναι ένα παιχνίδι με τους νόμους της φυσικής μιας και έρχονται σε επαφή με την έννοια της πολικότητας.

Τα μαγνητικά τουβλάκια ενισχύουν επίσης τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μπλοκ για να κατασκευάσουν ό,τι τους έρχεται στο μυαλό, από πύργους και κάστρα μέχρι αυτοκίνητα και ζώα. Αυτή η πτυχή του ελεύθερου παιχνιδιού είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική ανάπτυξη και ενθαρρύνει τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

χορηγούμενο άρθρο

 

***

You may also like

Κοινοποίηση: