Βαθύ Λακωνικής Μάνης.

2332{icon} {views}

Πράσινο και γαλάζιο σε απόλυτη αρμονία.

 

 

Το Βαθύ είναι μια από τις ωραιότερες παραλίες του νομού Λακωνίας, απέραντη, με ψιλή λευκή άμμο, χωρίς απότομο βάθος, περικυκλωμένη από πυκνή βλάστηση. Στον πεντακάθαρο αιγιαλό της, γεννούν κάθε χρόνο τα μικρά τους οι χελώνες καρέτα-καρέτα. Εθελοντές επισημαίνουν τις θέσεις επώασης κι όσοι τυχεροί παραφυλάξουν τη νύχτα, μπορεί να δουν τα νεογνά που κατευθύνονται προς τη θάλασσα.

Ο πληθυσμός που θα συναντήσετε δεν είναι τόσο πολύς που να δυσκολεύσει τη διαμονή και τις επιλογές σας όπως πιθανόν να συμβεί στις πιο πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής. Αυτή είναι η ιδανική επιλογή για μια οικογένεια.

Πώς θα φτάσετε 2 επιλογές ή μέσα από το Γυθείου ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο. Προσπερνάτε το νησάκι Κρανάη, τις διάφορες διασταυρώσεις που οδηγούν στην πολυσύχναστη παραλία του Μαυροβουνίου και πέφτουμε στον δρόμο Γυθείου – Αρεόπολης ή κατευθείαν παίρνεται τον δρόμο προς Αρεόπολη.
Λίγο μετά το χωριό Νέα Μαραθέα (ευδιάκριτο μονοπάτι οδηγεί στο θρυλικό κάστρο του Πασαβά που κτίστηκε το 1254 στ’ απομεινάρια αρχαίας ακρόπολης). Συνεχίζετε τον κεντρικό οδικό άξονα και στα 1000 μέτρα βλέπετε το δρόμο που κατηφορίζει μέσα από ελιές και περιβόλια οπωροφώρων δέντρων για τη όμορφη παραλία Βαθιού – Αγερανού , υπάρχει ενημερωτική πινακίδα προς Βαθύ ,Αγερανός , Καμάρες.
Το Βαθύ απέχει από το Γύθειο περίπου 13 χλμ. 

φωτογραφία Αλέξανδρος Μπουγάδης.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: