Λακωνία

Β. Βαλιώτης “το έργο «ONE MAN SHOW» του κ. Δημάρχου συνεχίζεται”

Στο ίδιο έργο θεατές…

 

 

Μια και μόνο εβδομάδα έφτανε ώστε η απαξίωση προς τα θεσμικά όργανα του Δήμου Σπάρτης να επαναληφθεί με τους γνωστούς τακτισμούς και τα επικοινωνιακά τερτίπια του κ.Δημάρχου.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 10ης Νοεμβρίου 2021, η παράταξη μας αποχώρησε καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή για απαξίωση των μελών του σώματος, αφού τα μέλη των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης δεν κλήθηκαν στο συνέδριο για την «κυκλική οικονομία» όπου πέραν των άλλων, αναλύθηκε και το ήδη βραβευμένο τοπικό σχέδιο που σαν δημοτική αρχή είχαμε εκπονήσει, βέβαια χωρίς καμία αναφορά στο πριν όπως η συνήθη  τακτική!

Παρά λοιπόν τις εστιάσεις, τις διαμαρτυρίες και τις αποχωρήσεις της αντιπολίτευσης από το δημοτικό συμβούλιο, το έργο «ONE MAN SHOW» του κ.Δημάρχου συνεχίστηκε ακάθεκτα και με την επίσκεψη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Λευτέρη Αυγενάκη στον Δήμο μας για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Σπάρτης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου.

Ο Δήμος Σπάρτης με  email στις 16 Νοεμβρίου(1 μέρα πριν),  αποστέλλει  πρόσκληση στους δημοτικούς συμβούλους, με την  οποία  καλεί ΜΟΝΟ τα αθλητικά σωματεία του Δήμου μας, και ΟΧΙ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Την παραθέτουμε αυτούσια :

 «Την Τετάρτη, 17/11/2021 και ώρα 14:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης, ο  Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ελευθέριος Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ.Πέτρος Δούκας, θα υπογράψουν  μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Δήμου Σπάρτης, με αντικείμενο την ανάδειξη της Σπάρτης ως Παγκοσμίου Κέντρου Υπαίθριου Αθλητισμού και Αγώνων Υπεραντοχής. Καλούνται όλοι οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων του Δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, να παρευρεθούν και να συζητήσουν από κοντά με τον Υφυπουργό»

Όμως, οι παλινωδίες και οι προχειρότητες – σκόπιμες πλέον, συνεχίζονται…

Για τον εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας, όπως και για άλλα που έχουν ήδη υπογραφεί, ΔΕΝ έχει αποφασίσει κανένα θεσμικό όργανο του Δήμου μας, κυρίως το ανώτατο όργανο του, το δημοτικό συμβούλιο, όπου εκεί, πέραν της θεσμικής του αίγλης και αποδοχής, θα εμπλουτιζόταν  και με τις απόψεις των μελών του σώματος.

 Προφανώς ο κ.Δήμαρχος τα θεωρεί προσωπική του υπόθεση και ενδεχομένως μέρος της πολιτικής του προίκας!

Δεν  μπορεί, και δεν νομιμοποιείται συστηματικά να συνεχίζει την συνειδητή εκτροπή και εξακολουθητική απαξίωση του ρόλου του δημοτικού συμβουλίου, όπου με προσωπική του ευθύνη αλλά και της δημοτικής αρχής, το μετατρέπει σε «κόσμημα» και  υποβαθμίζει το ρόλο του.

Τα πρωτοφανή αυτά φαινόμενα, συνθέτουν μια εικόνα ανεπανάληπτης θεσμικής κατάπτωσης, την ίδια στιγμή που τα προβλήματα του Δήμου μας γιγαντώνονται.

 Μεγάλα και μικρά επί θητεία μας έργα «βαλτώνουν», οι υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε μόνιμη σύγχυση, και η Δημοτική Αρχή ασχολείται με κάθε είδους πρόσκαιρους εντυπωσιασμούς, επικοινωνιακές φωτοβολίδες και ηλεκτρονικές κυρίως βαρύγδουπες ανακοινώσεις, που δυστυχώς απέχουν οικτρά από την πραγματικότητα!

Ο κατήφορος αυτός δεν αξίζει για την Σπάρτη και τους συνδημότες μας..

Υ.Γ. Ευελπιστούμε σύντομα να δούμε και υπογραφές προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Αθλητισμού όπως σε άλλες περιοχές, για έμπρακτα έργα αθλητισμού στον τόπο μας που ασφαλώς είναι αναγκαία, καθώς και την υλοποίηση των προγραμματισθέντων  έργων αθλητισμού που παραδώσαμε, όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού γυμναστηρίου, το σκέπαστρο του κολυμβητηρίου, η αλλαγή ταρτάν του δημοτικού σταδίου και η κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων Καστορείου, τα οποία ήδη έχουν σημαντικά καθυστερήσει.

Για την Δημοτική Ενωτική Κίνηση
Ο Επικεφαλής της Παράταξης
Βαγγέλης Βαλιώτης

 

 Studio Photography Spartis Alexandros Bougadis

Εκτυπώσεις Φωτογραφιών και από Κινητά Τηλέφωνα

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: