“Γέμισαν” τα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο 100% οι πληρότητες

Ιστορικό ρεκόρ τουριστών το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου
Ιστορικά ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών στη χώρα καταγράφηκαν στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να αγγίζουν το 100% και στις υπόλοιπες βασικές τουριστικές περιοχές της χώρας το 85%!
Συνολικά οι τουριστικές αφίξεις για το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 27,5 εκατομμύρια (μαζί με τους 2,5 εκατ. επισκέπτες της κρουαζιέρας), κάτι που σε απόλυτους αριθμούς θα ισοδυναμεί με επιπλέον 1,5 εκατ. ξένους επισκέπτες σε σχέση με το 2015.
Πάντως, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά δηλώνει επιφυλακτική σε σχέση με τα προσωρινά στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) για τα τουριστικά έσοδα επικαλούμενη την κατά 80% αύξηση των καταθέσεων από τις τουριστικές επιχειρήσεις, όπως και την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ.
«Μας ενδιαφέρει παράλληλα με τις αφίξεις να υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Ωστόσο, το θέμα των εσόδων είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και επειδή τα προσωρινά στοιχεία που μέχρι στιγμής έχουν δημοσιοποιηθεί παρουσιάζουν αποκλίσεις, θα περιμένουμε τα τελικά στοιχεία προκειμένου να εξαγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα» ανέφερε η Ελενα Κουντουρά.
unnamed-2

You may also like

Κοινοποίηση: