Γίνε και εσύ εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Σπάρτης

 

 

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετρά κοντά 90 χρόνια αδιάκοπης κοινωνικής και ανθρωπιστικής προσφοράς.


Είναι ένα από τα τρία ένστολα Σώματα Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαζί με τους Εθελοντές Νοσηλευτικής και τους Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας. Είναι η μοναδική εθελοντική διασωστική δύναμη στην χώρα μας, η οποία διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών. 

Δραστηριοποιείται σε 36 πόλεις της Ελλάδας και αριθμεί περίπου 4,500 εν ενεργεία Εθελοντές (πρώτων βοηθειών, Διασώστες Γενικών Καθηκόντων, Διασώστες Αστικής Διάσωσης, 

 
Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών 

Η Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών προετοιμάζει τους επόμενους Εθελοντές Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης. 

Σκοπός των Σαμαρειτών είναι η εκπαίδευση στην παροχή πρώτων βοηθειών και στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και η εξειδίκευση στη διάσωση και παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (σεισμούς, πυρκαγιές, ακραία καιρικά φαινόμενα), πραγματοποίηση ανθρωπιστικών και διασωστικών αποστολών εκτός συνόρων της χώρας, πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων βασικών γνώσεων πρώτων βοηθειών, υγειονομική κάλυψη πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων. 

Οι Σχολές Σαμαρειτών και Διασωστών του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. 

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν λεπτομερή εκπαίδευση σε όλα τα αντικείμενα Α΄ Βοηθειών, στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόννηση, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στη διάσωση, στη χρήση διασωστικών μέσων, στη χρήση ασύρματων επικοινωνιών, στις τεχνικές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένου, στην ιστορία του Ερυθρού Σταυρού κ.ά. 

Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με έντονη τη διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα και είναι από 18 έως 45 ετών, υποχρεωτικά απόφοιτοι Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης και χωρίς προβλήματα υγείας που δεν θα τους επιτρέψουν να παρακολουθήσουν  το σύνολο της εκπαίδευσης (πρακτική και θεωρητική). 

Η βασική εκπαίδευση εκτός από τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά), περιλαμβάνει εξασκήση στα Τ.Ε.Π. των οικίων δημόσιων νοσοκομείων ή Κέντρων Υγείας και παράλληλα συμμετοχή και στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (καλύψεις, αποστολές κ.α.) με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας. 

Γίνε σήμερα Εθελοντής του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Βάλτε στον προγραμματισμό σας τον εθελοντισμό, είναι μεγάλη αγαλλίαση ψυχής η εθελοντική προσφορά αλλά και θα νιώσετε  πολύ καλύτερα ως μέλη μίας οργανωμένης κοινωνίας-ομάδας. Με την εθελοντική εργασία ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών μας. 

Ελάτε από τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Σπάρτης Βρασίδου 133 για να ενημερωθείτε για το πλήρης πρόγραμμα δράσεων της Σχολής Σαμαρειτών και Διασωστών και κάνετε την αίτησή σας. 

Τόλμησε να ανακαλύψεις ένα κόσμο δράσης και προσφοράς! 

Τόλμησε να είσαι ο επόμενος που θα σώσει μια ανθρώπινη ζωή! 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: