Γενική πρόγνωση καιρού για Ιανουάριο 2018.

562{icon} {views}
Γενική τάση βάσει 3μηνης στατιστικής.
 
Ιανουάριος 2018.
Ο μήνας ξεκινάει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικά κατά βάση φαινόμενα. Πρόσκαιρη αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια την περίοδο των Θεοφανίων – σημαντική επιδείνωση του καιρού στα κεντρικά με τοπικά έντονα φαινόμενα (χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιπεδινές περιοχές). Χιονιάς ΒΔ Ελλάδας προς τα μέσα του μήνα – βελτιωμένος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας την περίοδο 15 έως 25 Ιανουαρίου στα ανατολικά και νότια (πιθανόν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στην νότια Ελλάδα) αλλά με συνοδεία αστάθειας – πιθανή ισχυρή κυκλογένεση προς τα τέλη της παραπάνω περιόδου. Επιδείνωση του καιρού στα τέλη του μήνα με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
 
Δυτική Ελλάδα: Θερμοκρασία κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες ελαφρώς χαμηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας στην συνέχεια και χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές – πιθανόν έντονος χιονιάς ΒΔ Ελλάδας. Σχετική βελτίωση του καιρού το τελευταίο 10ήμερο.
 
Βόρεια Ελλάδα: Θερμοκρασία ελαφρώς υψηλότερες από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις κάτω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα. Πτώση της θερμοκρασίας την περίοδο των Θεοφανείων με τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα και σχετική ξηρασία. Σταδιακή αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας το 3ο 10ήμερο με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
 
Ανατολική Ελλάδα: Θερμοκρασίες 0-1 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές στις αρχές του μήνα και τοπικά φαινόμενα. Σημαντική επιδείνωση του καιρού την περίοδο των Φώτων με τοπικά έντονα φαινόμενα – ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιπεδινές περιοχές. Άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα και καλές για την εποχή καιρικά συνθήκες – αυξημένη υγρασία και πιθανόν αυξημένη αστάθεια στις αρχές του 3ου 10ήμερου με ενισχυμένο ΝΑ ρεύμα. Πτώση της θερμοκρασία στα τέλη του μήνα – σημαντική στο κλείσιμο του.
 
Νότια Ελλάδα: Θερμοκρασία 0-1 βαθμούς πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές και βροχοπτώσεις πάνω από τον μέσο όρο.
-Θερμοκρασίες κοντά στις μέσες κλιματικές και σποραδικά φαινόμενα – εντονότερα την περίοδο των Φώτων. Καλές για την εποχή καιρικά συνθήκες στα μέσα του μήνα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες – έντονη αλλαγή του καιρού στις αρχές του 3ου 10ήμερου με πιθανή ισχυρή κυκλογένεση στο Αιγαίο και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Πτώση της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
Δημήτρης Καμπόλης
YouWeather.com

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: