Γενική πρόγνωση καιρού για την εβδομάδα 18-24/12/2017

552{icon} {views}
Η  βδομάδα (18 έως 24 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με σποραδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας – τα φαινόμενα πάντως θα είναι τοπικού χαρακτήρα εκτός από την ορεινή Ροδόπη και την βόρεια Πίνδο.
Ηλιοφάνεια με σποραδικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα.
Καιρός ανατολικών προσήνεμων (Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη) την Τρίτη και την Τετάρτη αλλά με σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά – τοπικά έντονα φαινόμενα μέσα στην νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην Πελοπόννησο, την Στερεά, την νοτιοανατολική Θεσσαλία και το σύνολο της νότιας νησιωτικής χώρας – ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς.
Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή με αυξημένη μάλιστα πιθανότητα για τοπικά επικίνδυνα φαινόμενα στην νότια νησιωτική χώρα (Κυκλάδες και Κρήτη χρήζουν παρακολούθησης προγνωστικά τις επόμενες ημέρες).
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το Σάββατο και νέα σημαντικότερη επιδείνωση την Κυριακή Παραμονή Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις από τα βόρεια οι οποίες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
 
Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, από την Τρίτη θα στραφούν σε ΒΒΑ/ΒΑ με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς – περαιτέρω ενίσχυση την Πέμπτη σε τοπικά θυελλώδεις με σύγκλιση ΒΑ/ΝΑ ρεύματος στο νότια Αιγαίο – και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά από την Τετάρτη και μετά.

You may also like

Κοινοποίηση: